kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
19 Eylül 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Sevgilisini öldüren kadına 15 yıl hapis cezası

Giriş Saati : 19.09.2008 16:31
Güncelleme : 19.09.2008 23:46
Yeni Haber
Antalya'nın tanınmış restoran ve pastane sahiplerinden Ahmet Develier'i önceki yıl öldüren eski SSK Müfettişi Gülay Çetin, ''Kasten öldürme'' suçlamasıyla müebbet hapis cezası istemiyle yargılandığı davada, öldürenin eylemleri nedeniyle olaydaki ''kışkırtma derecesi'' gözönünde bulundurularak indirimlerle birlikte 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Bahçelievler Mahallesi'ndeki evinde, evli ve 3 çocuk babası sevgilisi Ahmet Develier'i 22 Aralık 2006'da tabancayla vurarak öldüren ve 1.5 yılı aşkın süredir Antalya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuklu yargılanan SSK Antalya Bölge Müdürlüğü'nün eski müfettişlerinden Gülay Çetin (43), hakkında karar duruşması yapıldı.

Öldürülen Ahmet Develier'in kardeşi ve avukatı Taylan Karakum, sanığın eylemine uyan ve iddianamede talep edilen müebbet hapis cezasıyla cezalandırılmasını yineledi.

Cumhuriyet Savcısı Ramazan İnan da daha önce verdikleri mütalaayı hatırlatarak, sanık Gülay Çetin'in Ahmet Develier'i kasten öldürdüğünün yargılama sonucu ortaya çıktığını belirterek, sanığın eylemine uyan Türk ceza yasasının 81/1 ile diğer bazı maddelerine göre müebbet hapis cezasıyla cezalandırılmasını talep etti.

KARARDA ''KIŞKIRTMA DERECESİ''

Savcının talebinin ardından savunması istenen Gülay Çetin, daha önce verdiği ifadelerinde olduğu gibi, beş yıl önce tanıştığı Ahmet Develier'in kendisini bekar olarak tanıttığını, Develier'in üç yıl boyunca kendisini evliliğe ikna etmeye çalıştığını ve her yerde eşi olarak tanıttığı iddialarını dile getirdi.

Evli olduğunu öğrendiğinde bir dönem ayrıldığını, ancak tüm karşı koymalarına rağmen Develier'in kendisini ilişkilerinin devam etmesi için olay gününe kadar zorladığını ve aşırı ilgi gösterdiğini ileri süren Gülay Çetin, Develier'in ayrılık isteği nedeniyle kendisine şiddet uyguladığı ve baskı kurduğu iddialarını da yineledi.

Gülay Çetin, son sözünde de mahkemenin kendisi hakkında takdir edeceği kararı saygıyla karşılayacağını söyledi.

Sanığın avukatı Süleyman Çalıkuşu da olayın öncesinde öldürülen Ahmet Develier'in Gülay Çetin'e yönelik şiddet ve baskı eylemlerinin verilecek cezada tahrik hükümleri açısından incelenmesi, sanığın yargılama sürecinde mahkemedeki samimi itirafları ve durumuyla ilgili de azami indirim uygulanmasını talep etti.

Antalya 2. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Tuncay Özmen, yargılamanın tamamlandığını belirterek, mahkemenin verdiği kararda, Gülay Çetin'in önce, Ahmet Develier'i ''Kasten öldürme'' suçlamasıyla Türk ceza yasasının 81/1 maddesine göre müebbet hapis cezasına çarptırıldığını bildirdi.

Öldürülen Develier'in eylemlerinin sanık yönünden eylem öncesi ''kışkırtma'' olarak kabul edildiğini dile getiren Başkan Özmen, sanık hakkında ''kışkırtmanın derecesi'' göz önünde bulundurularak, sanığın 18 yıl, yargılamalar boyunca gözlenen durumu da lehine takdiri indirim sebebi sayılarak cezanın 1/6 oranında indirilerek, 15 yıl hapis cezasına çarptırıldığını açıkladı.

Sanık Gülay Çetin, yargılama sürerken duruşmalarda yaptığı savunmalarında, evli sevgilisinin şiddet uyguladığını ve evlenme vaadiyle kendisini 4 yıl boyunca ''oyaladığını'' iddia ederek, ''kadınlık onurunun'' zedelendiğini, bu baskı altında cinayeti işlediğini öne sürmüştü. Çetin, yazılı olarak hazırladığı savunma dilekçesini de daha önceki duruşmalarda okuyarak, ''Olay gecesi bana saldırdı. Korkunçtu. Canavarca davranıyordu. Maktulün ailesi neden beni anlamıyor? Empati kurup neden benim yerime düşünmüyorlar? Tek cahilliğim ona inanmaktı. Geleceğimi aldı. Beni kahretti. Hırsızın hiç mi kabahati yok?'' sözlerini sarf etmişti.

Gülay Çetin, yargılama devam ederken mahkeme tarafından akıl sağlığının yerinde olup olmadığı yönünde hastaneye sevk edilmiş, verilen raporlarda akıl sağlığının yerinde olduğu bildirilmişti.

(AA)