kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
15 Eylül 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Oğlunu sünnet ettiren baba mahkemelik oldu

Giriş Saati : 15.09.2008 13:01
Güncelleme : 15.09.2008 22:24
Yeni Haber
Türkiye'de oğlunu sünnet ettiren Türk baba hakkında, ayrı yaşayan Alman eşi Nancy M. (27) tarafından suç duyurusunda bulunuldu.

Bild gazetesinin haberinde, gerçek ismi yerine Ahmed Z. (45) olarak belirtilen babanın, oğlu Fatih'i (8) Türkiye'ye tatile götürdüğü, ancak annesinin izni olmadan gizlice sünnet ettirdiği öne sürüldü.

Birkaç yıldan bu yana eşinden ayrı yaşayan Nancy M, Fatih'in tatilden döndükten sonra olup biteni kendisine anlattığını, babasının Fatih'i zorla hastaneye götürerek sünnet ettirdiğini iddia etti.

Fatih'in bundan dolayı acı çektiğini, üzgün olduğunu ifade eden Nancy M, eşi hakkında suç duyurusunda bulunduğunu bildirdi.

Nancy M'nin avukatı Doris Lorenz, Fatih'in sünnet ettirilmesinde tıbbi zorunluluk bulunmadığını, babanın velayet hakkına aykırı davrandığını öne sürdü.

Baba Ahmed Z. ise bunu hijyen durumu nedeniyle yaptığını belirterek, "Almanya'da da yaptırabilirdim. Türkiye'de daha ucuzdu" dedi

Türkiye'de her Müslüman erkeğin sünnet olduğu hatırlatılarak, kırsal bölgelerde bunun çok kötü tıbbı şartlarda yapıldığı iddia edilen haberde ayrıca, Ahmed Z'nin mahkeme tarafından adam yaralamaktan suçlu bulunması durumunda 10 yıla kadar hapis cezası alabileceği kaydedildi.

(AA)