kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
15 Eylül 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Tacizci öğretmene 38 yıl hapis

Giriş Saati : 15.09.2008 15:08
Güncelleme : 15.09.2008 22:24
Yeni Haber
Diyarbakırda 11 öğrencisine cinsel tacizde bulunduğu gerekçesiyle yargılanan bir ilköğretim okulu öğretmeni 38 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Diyarbakır 3. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmaya, tutuksuz olarak yargılanan öğretmen N.K katılmadı. Duruşmada N.K'nin avukatları hazır bulundu.

İddia makamı esas hakkındaki mütalaasında sanık N.K'nın her bir öğrenci için ayrı ayrı cezalandırılmasını talep etti.

Sanık avukatları müvekkilleri ile ilgili davanın zaman aşımına uğradığını belirterek, beratını talep etti.

Mahkeme heyeti kısa bir aradan sonra avukatların zaman aşımı ile ilgili talebini reddederek, sanığın kendisine isnat edilen, mağdurlara karşı cinsel istismar suçunu işlediğinin anlaşıldığını ve eylemine uyan TCK'nın 415/1 maddesi uyarınca, mağdur sayısı olan 11 kez 2'şer yıl hapis cezasıyla cezalandırılmasına karar verdi.

Mahkeme heyeti sanığın öğretmen olduğu ve isnat edilen suçu öğretmenliğin nüfuzu ile işlediği anlaşıldığından, verilen cezanın, 1/2 oranında arttırılmasına, sanığın mağdurlara aynı suçu işleme kararının icrası, kanunun aynı hükmünün birden fazla ihlal edildiği anlaşıldığından TCK'nın 80. maddesi uyarınca 1/6 oranında artırım yapılarak, 11 kez 3 yıl 6 ay olmak üzere toplam 38 yıl 6 ay hapis cezasıyla cezalandırılmasına karar verdi.

Kararda, cezanın paraya çevrilmesi ya da ertelenmesinin söz konusu olmadığı belirtildi.

Diyarbakır'da 2002 yılında bir ilköğretim okulunda öğrencilerin şikayeti üzerine öğretmen N.K. hakkında cinsel tacizde bulunmak suçundan dava açılmıştı.

(AA)