kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
15 Eylül 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Sivas'ta trafik kazası: 3 ölü

Giriş Saati : 15.09.2008 12:02
Güncelleme : 15.09.2008 22:24
Yeni Haber
Sivas'ın Ulaş ilçesinde kamyon ile otomobilin çarpışması sonucu aynı aileden 3 kişi öldü.

Sivas yönüne giden Ali Akın (61) yönetimindeki 46 HV 674 plakalı otomobil ile Malatya istikametine giden Adem F'nin (36) kullandığı 52 K 4302 plakalı kamyon, Sivas-Malatya kara yolunun 21. kilometresinde çarpıştı.

Kamyonun altında yaklaşık 20 metre sürüklenen otomobilin sürücüsü Ali Akın ile beraberinde bulunan eşi Şefika Akın (58) ve oğlu Mehmet Akın (37), hurdaya dönen aracın içerisinde feci şekilde hayatını kaybetti.

Kamyonun altında kalan otomobilin kepçeyle çekilmesinin ardından sivil savunma ve itfaiye ekiplerince sıkıştıkları yerden çıkarılan cesetler, otopsi yapılmak üzere ambulansla Ulaş İlçe Hastanesi morguna kaldırıldı.

Kazadan yara almadan kurtulan kamyon sürücüsü Adem F. ise jandarma ekiplerince gözaltına alındı. Kaza nedeniyle Sivas-Malatya kara yolu çift taraflı olarak bir süre ulaşıma kapatıldı.

Samsun'dan Adıyaman'a salçalık biber götüren kamyonun sürücüsü Adem F, otomobilin şerit ihlali yaparak süratle kendisine doğru geldiğini öne sürerek, ''Yolun solu boş. Korna çalıyorum, selektör yapıyorum yok. Direk füze gibi üzerime geliyor. Boş tarafa kaçayım belki kurtarırım diye uğraştım ama yine de kurtaramadım'' dedi.

Olay yerinde incelemelerde bulunan Sivas Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik ve Denetleme Şube Müdürü Muhammet Fatih Sarıyıldız ise sürücüleri uykusuz ve yorgun araç kullanmamaları konusunda uyardı.

Sarıyıldız, yolculuk sırasında yorgunluk ve uyku belirtisi hisseden sürücülere mola vererek dinlenmelerini, dinlendikten sonra yolculuklarına devam etmelerini önerdi.

(AA)