kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
15 Eylül 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Narenciye ihracat sezonu açılıyor

Giriş Saati : 15.09.2008 12:35
Güncelleme : 15.09.2008 22:24
Yeni Haber
Türkiye Yaş Meyve Sebze İhracatçı Birlikleri (TYMSİB) Ortak Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Kaçmaz, narenciye ihracat sezonunun 17 Eylül Çarşamba günü açılacağını bildirdi.

TYMSİB Ortak Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Kaçmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, turunçgil meyveleri, hasat ve ihraç tarihleri belirleme komisyonun Çukurova'da muhtelif bahçelerde yaptığı inceleme ve usare kontrolü sonucunda limon enterdanot çeşidinin gerekli olgunluğa eriştiğinin saptandığını bildirdi. Kaçmaz, komisyonun 17 Eylülden itibaren ürünün hasat edilmesine, 22 Eylül Pazartesi gününden itibaren ihracatına müsaade ettiğini söyledi.

Kaçmaz, şunları kaydetti:

''Yaş Meyve Sebze ihracatında lokomotif ürün olan narenciyede rekolte ve kalitenin bu sezon daha iyi olacağını tahmin etmekteyiz. Geçen sezon narenciye ihracatındaki miktar olarak rekolteye bağlı olarak yaşadığımız azalma, bu yıl rekoltenin iyi olması nedeniyle yaşanmayacaktır. Narenciye ürünleri ihracatı, geçen sezon 1 Eylül 2007-30 Haziran 2008 tarihi itibariyle 726 bin 29 ton olarak gerçekleşmişti. En büyük alıcı ülke konumunda birinci sırada Rusya Federasyonu gelmekte. Bu ülkeyi sırasıyla Ukrayna, Romanya, Suudi Arabistan, Irak ve Almanya takip etmekte.''

(AA)