kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
15 Eylül 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Sağlık Turu

15.09.2008
Süt tozu skandalı büyüyor
Sanlu firmasının piyasaya sürdüğü mamalarda kullanılan sahte süt tozunu tüketen bebeklerden birinin ölmesi, 432 bebeğin de hastalanması ülkede paniğe yol açtı. Sağlık Bakanlığı şirketin üretimini durdurdu. 19 kişi tutuklandı. Sahte süt tozlarında, bebeklerin böbreklerinde taş oluşmasına yol açan, sentetik reçinelerin üretiminde kullanılan melamin maddesi bulundu.
DIŞ HABERLER

Ailelere obezite uyarısı
İngiliz Sağlık Bakanlığı'na göre ülkede hızla yayılan obeziteden aileler sorumlu. Bakanlıktan yapılan açıklamada mutfakta sağlıklı ev yemeklerini yeteri kadar yapmayan, çocuklarına hazır et ve cips yediren aileler uyarıldı. Fast food tarzı yiyeceklerde aşırı tuz, yağ ve şeker olmasından dolayı çocukların kilo alma riskinin arttığı hatırlatıldı.
DIŞ HABERLER

Oruçlulara maden suyu öneriliyor
İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Ekoloji ve Hidroklimatoloji Öğretim üyesi Prof. Dr. Zeki Karagülle, oruç tutanların bol suyun yanı sıra maden suyu tüketmesi tavsiyesinde bulundu. Maden suyunun vücudun ihtiyaç duyduğu mineralleri doğal olarak içerdiğine işaret eden Karagülle, yetişkinlerin 2.5 litrelik günlük su ihtiyacının 1 litresini maden suyu olarak almalarını önerdi.
AA