kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
13 Eylül 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Los Angeles'ta tren faciası: 17 ölü, 135 yaralı

Giriş Saati : 13.09.2008 08:25
Güncelleme : 13.09.2008 21:28
Yeni Haber
ABD'nin California eyaleti Los Angeles kenti yakınında dün akşam üstü banliyö treniyle yük treninin çarpışmasında 17 kişinin öldüğü, 135 yolcunun yaralandığı belirlendi.

Los Angeles itfaiye amirinin verdiği bilgiye göre, 222 yolcu taşıyan "Metrolink" banliyö treni, "Union Pasific" şirketinin yük treniyle San Fernando Vadisinde çarpıştı.

Kaza yerine 250 itfaiye eriyle 200 polis sevk edildi. Yaralılar hastaneye kaldırıldı.

İlk belirlemelere göre 12 ölü, 100'den fazla yaralı

ABD'nin Los Angeles kentinde, bir yolcu treniyle bir yük treninin çarpışması sonucu ilk belirlemelere göre 12 kişinin öldüğü 100'den kişinin yaralandığı bildirildi.

Los Angeles Belediye Başkanı Antonio Villaraigosa konuya ilişkin basına yaptığı açıklamada, şimdiye kadar 12 kişinin öldüğünün kesinlik kazandığını, ancak kurtarma çalışmalarının devam ettiğini ve ölü sayısının artmasının beklendiğini söyledi. Villaraigosa, tren enkazında henüz kurtarılmayı bekleyen kişiler bulunduğunu sözlerine ekledi.

Belediye yetkilileri, 350 kadar kişi taşıdığı tahmin edilen yolcu treninin, yerel saatle 16.30'da Los Angeles kentinin batısında bir yük treniyle çarpışması sonucu meydana gelen kazada yaralı sayısını tahmin etmenin zor olduğunu, ancak yaralıların sayısının 100'den fazla olmasının beklendiğini kaydetti.

Öte yandan, Los Angeles şerif sözcüsü Steve Whitmore basına yaptığı açıklamada, kazanın ardından tren enkazının alt kısmının alev aldığını belirtti. Enkaz altında çıkan yangını söndüren itfaiye görevlilerinin, yaklaşık iki saat süren bir çabanın ardından yolcu trenin bir vagonunun enkazında mahsur kalmış kişilerin tamamını kurtardığını ifade eden Whitmore, kaza yerinin yakınındaki bir pistten havalanan helikopterlerin de kurtarma çalışmalarına katıldığını ve yaralıların hava yoluyla hastanelere nakledildiğini belirtti.

AJANSLAR