kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
13 Eylül 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Hari Puttar gecikecek

Giriş Saati : 13.09.2008 10:52
Güncelleme : 13.09.2008 21:28
Yeni Haber
Bollywood yapımı olan "Hari Puttar - A Comedy of Terrors" filminin bu ay gösterime girmesi bekleniyordu. Ancak mahkeme, filmin gösterime girmesini erteledi.

Filmin ortaya çıkması ardından Amerikan Warner Bros. firması, 'Harry Potter' markasına zarar vereceğini ve telif haklarını ihlal ettiği gerekçesiyle Bombay Yüksek Mahkemesi'nde dava açmıştı. Warner Bros.'dan yapılan açıklamada, "Hari Puttar ismi konulan filmin üretimi ve dağıtımı ile ilgili yargı işlemleri başlatıldı.

Warner Bros., fikri mülkiyet haklarını korur ve onlara değer verir. Bu bizim politikamızdır ve tartışmaya açık değildir" denilmişti. Hintli film şirketi Mirchi Movies'in sözcüsü Muniş Purii ise, 'Hari Puttar' isminin haklarını 2005'te aldıklarını belirterek, "Maalesef Warner Bros. filmin dağıtımını ve yayınlanmasını engellemek için böyle bir dava açtı.

Bence bu ismin 'Harry Potter' ile uzaktan yakından alakası yok" demişti. Mahkeme, dün gösterime girmesi beklenen filmi ileri bir tarihe erteledi. Filmin ay sonunda gösterime girmesi bekleniyor.

Hintli Mirchi Movies firması tarafından çekilen filmde 10 yaşındaki Hintli bir çocuğun İngiltere'ye yaptığı yolculuğu ve yaşadığı maceraları komik bir dille anlatıyor.

CİHAN