kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
13 Eylül 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

5 yıldızlı otellere ''beş yıldız'' operasyonu

Giriş Saati : 13.09.2008 16:37
Yeni Haber
Antalya'nın Manavgat ve Alanya ilçelerinde 5 yıldızlı 4 otele yapılan baskında, 4 bin 200 şişe kaçak ve sahte bandrollü içki ele geçirildiği bildirildi.

Gümrük Muhafaza Müdürlüğü Kaçakçılık, İstihbarat ve Narkotik ekipleri, uluslararası sularda seyreden gemilere sürat motorlarıyla yanaşarak kaçak içki alındığı istihbaratını değerlendirdi.

Uzun süre istihbarat çalışmaları yürüten 25 kişiden oluşan Gümrük Muhafaza ekipleri, Alanya ve Manavgat'taki 4 ayrı 5 yıldızlı otele ''Beş Yıldız'' kod adı verdikleri eş zamanlı operasyon düzenledi. Otellerdeki aramalarda ''zula'' tabir edilen gizli yerlerde saklanmış 4 bin 200 şişe kaçak ve sahte bandrollü içki ele geçirdi.

150 bin YTL değerinde olduğu bildirilen içkilerin, yasal işlemlerin tamamlanmasından sonra imha edileceği kaydedildi. Operasyonlarda 2 otel yetkilisinin gözaltına alınıp sorgulandıktan sonra serbest bırakıldığı belirtildi.

Öte yandan, Gümrük Muhafaza Müdürlüğü Kaçakçılık, İstihbarat ve Narkotik ekiplerinin bu yılın 8 aylık çalışmaları sonucu, toplam 75 bin sahte ve kaçak içki, 2 bin kutu zayıflama hapı ve 8 bin kaliteli güneş gözlüğü ele geçirdiği bildirildi.

(AA)