kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
13 Eylül 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Cumhuriyetçilerin başkan yardımcısı adayı Sarah Palin, önceki gün ABC'ye verdiği röportajda, kendinden emin tavrı ve sorulara verdiği samimi yanıtlarıyla medya sınavından tam not aldı. Röportajdan sonra Palinmania etkisi ABD'den sonra Avrupa'ya da sıçradı.

Palin 'şahin' çıktı: Gerekirse Rusya ile savaşabiliriz

13.09.2008
Cumhuriyetçilerin başkan adayı Palin: Gürcistan NATO üyesi olduğunda Rusya saldırısına uğrarsa ABD savaşa girer Medvedev: NATO üyesi olsa da vururuz. Bizi kışkırtmayın.....
Cumhuriyetçilerin başkan yardımcısı adayı seçildikten sonra siyasi kişiliğine şüpheyle bakılan Sarah Palin partilileri etkileyen kongre konuşmasından sonra ilk televizyon sınavından da geçti. Palin dış politika ile ilgili sorulara Cumhuriyetçiler'in savaş yanlısı 'şahinler' grubunu dahi gölgede bırakan cesur açıklamalar yaptı. ABC televizyon kanalında yayınlanan röportajında "Gürcistan ve Ukrayna NATO üyesi oldukları zaman doğrudan müttefikimiz olarak korumamıza girer. Eğer bu durumda saldırıya uğramaları halinde onlar adına Rusya ile savaşabiliriz" diye konuştu. ABD Başkanlığı görevini dahi üstlenmeye hazır olduğunu söyleyen Palin 11 Eylül terör saldırılarından bahsederken de "Ben, başkan Bush'un ülkemizi yok etmekte kararlı İslamcı teröristlerden bu dünyayı kurtarmaya çalıştığına inanıyorum" dedi.

'ÖKÜZ KAFALILAR!'
Palin'in sözlerine Rusya Devlet Başkanı Dimitri Medvedev "NATO üyesi olmaları bizim için fark etmez. Onlar NATO üyesi olsa da provokasyona karşılık vermekten çekinmeyiz" diye konuştu. Medvedev bir toplantıda Osetya'ya müdahale kararı aldığı geceyi ise şu sözlerle anlattı: "Onlar diyor ki, Rusya savaşa hazırlanıyordu. Savunma Bakanım gece beni aradı. Gürcü saldırısını haber verdi. Öküz kafalılar durmak için yeterli zekaya sahiptir diye ümit ettim. Onlarda durmayınca doğru olan savaş kararı aldım..."
Haberin fotoğrafları