kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
13 Eylül 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Hindistan'da patlamalar: 20 ölü

Giriş Saati : 13.09.2008 17:22
Güncelleme : 13.09.2008 21:28
Yeni Haber
Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi bir kez daha Ramazan ayında bombalı saldırılarla kana bulandı. İftar saatlerinde meydana gelen 5 seri patlamada son belirlemelere göre 20 kişi öldü, 90'dan fazla yaralı var.

Yeni Delhi'nin en kalabalık mekanlarında bugün iftar saati olan 18:30 sularında meydana gelen 5 ayrı patlama şehirde büyük şok etkisi yaptı. Delhi Polis Komiseri Yudhir Singh Dadwal'in basına yaptığı açıklamaya göre, şehrin merkezi Connaught (Konaut) Place'de inşaatı metro istasyon merkezi, Hindustan Times Gazetesi binası önü, büyük iş merkezlerinin bulunduğu Barakambha caddesi, Karol Bagh'da eloktronik eşyaların satıldığı Gaffar Çarşısı ve lüks bir semt olan Greater Kailash semtinin M-Block marketinde ardarda 5 ayrı patlama meydana geldi.

Polis şefi Dadwal, 5 patlamanın da daha çok ses amaçlı düşük etkili parça tesirli bombalara benzediklerini söyledi. Dadwal, olayların ardındaki kişilerin patlama bölgesindeki araştırmalardan sonra netlik kazanacağını, onu için şu an bir şey söylemenin erken olduğunu dile getirdi. Polis, patlamaların olduğu bölgeleri polis kordonuna alırken, bölgelerdeki ticari merkezler de güvenlik gerekçesi ile geçici olarak kapatıldı.
Patlamaların ilk şoku ile ölü ve yaralı sayısı netlik kazanmazken, dakikalar geçtikçe kanlı saldırıların bilançosu gözler önüne serildi. Buna göre, en son bilgiler 18 ölü, 90 yaralının olduğunu gösteriyor.

Hindustan Times gazetesi önündeki patlamalara şahitlik eden banka çalışanı Manish ve hediyelik eşya satıcısı Vijay, bombaların büyük bir gürültü ile patladığını söyledi. Önce Connaught Place metrosundaki patlamanın sesi ile irkildiklerini söyleyen Manish, daha sonra yanıbaşlarında patlayan bomba ile şoka uğradıklarını anlattı. Vijay, bombaların bina önündeki bir çöp kutusuna konduğunu söyledi. Bombanın büyük bir gürültü ile patladığını anlatan Vijay, patlamaların ardından ortalığın toz dumana karıştığını, bazı yaralıları yerlerde gördüğünü sözlerine ekledi.

Hindistan'da 2005 yılında da yine bir Ramazan günü 3 seri patlamada 62 kişi ölmüş, 210 kişi de yaralanmıştı. Uzun yıllardır terörist saldırıların mağduru olan Hindistan'da bir çok tren istasyonu, şehir ve kalabalık alışveriş merkezi hedef olmuştu. Bunların en büyükleri arasında 209 kişinin yaşamını yitirdiği 11 Temmuz 2006'daki Bombay banliyösü seri patlamaları gösteriliyor.

CİHAN