kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
13 Eylül 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Bir milyon ABD'li kasırgadan kaçıyor

DIŞ HABERLER
13.09.2008
Teksas'ı vurması beklenen Ike Kasırgası'ndan kaçan bir milyon insan kenti tahliye etti. Tedbir için NASA'nın Houston'daki merkezi kapatıldı..
Kasırga mevsimine giren ABD'de yüzyılın kasırgası denilen Gustav'dan sonra şimdi de 'canavar' ismi verilen Ike Kasırgası için alarma geçildi. Teksas kıyı şeridini vurması öngörülen kasırga nedeniyle 1 milyon kişi tahliye edilirken, Galveston Adası'na yönelen kasırga için resmi yetkililer, "Bölgeyi terk etmezseniz, ölüm kaçınılmaz" uyarısında bulunuyor. Meksika Körfezi'ne dün giren Ike, ikinci kategoride ilerliyor. Ancak kasırganın kıyılara yaklaşırken üçüncü kategoriye çıkıp saatteki hızının 200 km.'ye ulaşmasından korkuluyor. Öte yandan, kasırganın Houston'ı da etkilemesi ihtimali ortaya çıkınca, NASA'nın Johnson Uzay Merkezi de zarar görmemesi için kapatıldı ve Austin yakınında bir bölgeye geçici bir ofis açıldı.

PETROLÜ DE VURDU
Petrol şirketlerinin yüzde 75'inin bölgedeki faaliyetlerini durdurduğu belirtiliyor. ABD'nin petrol rafineri kapasitesinin beşte biri, Teksas'tan sağlanıyor. Kasırga endişesi, petrol fiyatlarında da bir gün içinde yüzde 30'luk bir sıçramaya neden oldu. Uzmanlar, Ike Kasırgası'nın, kıyı şeridinde 7 metrelik dev dalgalar yaratabileceği uyarısında bulunuyor.