kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
13 Eylül 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Kemal Kılıçdaroğlu

Kılıçdaroğlu'ndan 2'nci Akman belgesi

ANKARA
13.09.2008
Kılıçdaroğlu, Akman'ın Deniz Feneri iddianamesinde yer alan kooperatif yolsuzluğu ile ilgili olarak, "İlişkim yok" açıklamasını, Akman'ın da yönetim kurulu üyesi olduğunu gösteren belgeyle yalanladı..
CHP, Deniz Feneri davasında adı geçen RTÜK Başkanı Zahid Akman'ın peşini bırakmıyor. CHP Grup Başkan Vekili Kemal Kılıçdaroğlu, Akman'ın, Deniz Feneri iddianamesinde yer alan kooperatif yolsuzluğu ile ilgili olarak, "Kooperatifin fahri üyesiydim, ilişkim yok" açıklamasını, Akman'ın da yönetim kurulu üyesi olduğunu gösteren belgeyle yalanladı. Kılıçdaroğlu, TBMM Başkanı Toptan'a da, Akman'ı Meclis'in seçtiğini hatırlatarak "Kendisini istifaya davet edin" çağrısı yaptı. Kılıçdaroğlu, Akman'ın avukatı aracılığı ile Franfurt'ta kurulan OFWG e.G adlı kooperatifin 'fahri üyesi' olduğunu, "RTÜK Başkanı Akman'ın da yönetiminde yer aldığı bir kooperatifin üyelerden para toplanmasına karşın evlerinin yapılmadığı" iddialarını, reddettiğini hatırlatarak, kooperatif tarafından Alman maliye makamlarına gönderilen belgeyi gösterdi. OFWG e.G adlı kooperatifin 'Vorstand'(Yönetim Kurulu) üyeleri yazılan belgede dört kişilik listede Akman'ın da adı yer alıyor. Akman'ın yönetim kurulu üyesi olduğu kooparatifin Alman hükümetinden kişi başına 2-6 bin Euro karşılıksız yardım aldığını iddia eden Kılıçdaroğlu, "Üye sayısı bin 500 dolayındadır. Toplanan paranın miktarının yaklaşık 6-8 milyon Euro olduğu ifade edilmektedir" dedi.

AKMAN'IN AVUKATI: İMZASI YOK
Akman'ın avukatı Ali Yıldız ise Akman'ın kooperatife 2004'te "fahri üye" olarak seçildiğini ve bir süre sonra da ayrıldığını belirtti. Yıldız, Akman'ın fahri üye olmasından dolayı kooperatifin almış olduğu hiçbir kararında ve işleminde de imzası bulumadığını kaydetti.