kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
13 Eylül 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Houston Belediye Başkan Yardımcısı, 1 günlüğüne oruç tuttu

Giriş Saati : 13.09.2008 14:11
Güncelleme : 13.09.2008 21:28
Yeni Haber
ABD'nin 4üncü büyük kenti olan Houston'da hafta içinde şehrin Belediye Başkanı Bill White tarafından iftar daveti düzenlendi. Başkanlık Binasında bu yıl sekizincisi gerçekleştirilen Geleneksel Başkanlık İftar'ında 500 kadar Müslüman temsilci katıldı. Belediye Başkanı Yardımcısı Garcia da davet için o gün oruç tuttu.

*HOUSTON'DAKİ TARİHİ İFTAR PROGRAMINDAN FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...

Dinlerarası Diyalog Enstitüsü ve Türk Camii, Çıtadel Vakfı'nın da özel konuklar arasında olduğu iftar programı geçen yıl olduğu gibi Türk camii imamı Hafız Mustafa Yiğit'in sunduğu Kur'an ziyafeti ile başladı. Daha sonra aralarında Müslüman Doktorlar Birliği Başkanı, Belediye Üst Düzey Yetkilileri ve seçilmiş Müslüman liderlerin de bulunduğu konuşmacılar, Müslümanların Houston hayatına katkılarını ve Ramazan'ın manalarını anlattı. Ardından Belediye Konseyi Üyesi Pakistan asıllı Müslüman MJ Khan'in teşekkür konuşmasını Başkan White'in konuşması takip etti.

Konuşmasının başında misafirlerini "Esselamun Aleyküm" diyerek selamlayan Başkan White, Ramazan sayesinde Müslümanların öğrendiklerinin insaniyet için öneminden bahsetti. Sözlerini davetlilerden halk için çalışan devlet görevlilerine yardım etmesi için her zaman dualarında zikretmelerini rica ederek bitiren Bill White, tüm davetlilere katılımlarından dolayı teşekkür etti.

Daha sonra kürsüye tekrar davet edilen İmam Mustafa Yiğit'in okuduğu ezan ile o gün için Müslümanlarla birlikte oruç tutan Belediye Başkan Yardımcısı Garcia ile birlikte tüm Müslümanlar oruçlarını açtı. İftar sonrası belediye bahçesindeki havuzun çevresinde oluşturulan geçici açık hava mescidinde tüm Müslümanların birlikte kıldığı akşam namazı ile program bitti.

Programa Müslümanlar ile birlikte şehrin ileri gelen Yahudi ve Hıristiyan din adamları, değişik ülkelerin Houston Başkonsolosları ve işadamları da katıldı.

CİHAN