kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
13 Eylül 2008, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar
 
24 Saat
24 Saat
MELİHA OKUR

İstihdam vergisi indirimi nerede?

Kimine göre 5, kimine göre 4 milyon kişinin istihdam edildiği, bu istihdamın yarısının kayıtdışı çalıştığı tekstil, hazır giyim ve deri sektöründe yapısal sorunların aşılması çok kolay değil.
Beş yıldır tartışıyoruz, bugüne kadar ortaya bir türlü sağlıklı çözüm paketi konulamadı. Bol bol şov yapılan, nedense çözüm aramada geç kalınan bu sektörlere bu kez Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren el attı.
Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan destek verdi. Sonunda "eylem planı" ortaya çıktı. Enerjide yüzde 50 indirim, taşımada kolaylık, KDV gibi istisnalar geliyor. Uygulama, 1 Ocak 2009'da başlayacak. Bu noktada 1 Ocak 2008'de uygulanacağı açıklanan ama bir türlü uygulamaya sokulamayan istihdamda 5 puan vergi indirimi konusu acaba nerede? Hatırlatmak şart!
Acaba açıklanan plan kısa vadede sorunları çözer mi? Çözmez, çözemez!..
Eğer, orta ve uzun vadede eylem planının içi doğru doldurulursa "Marka ve moda" yaratmada umut olabilir. Çünkü "Bölgesel destek ve sektörel teşvikle" girişimci yepyeni bir yolculuğa çıkabilir. Sonuçta bu sektörler Türkiye'nin yarattığı birikimi temsil ediyor. Tekstil, deri ve hazır giyimin aktif büyüklüğü 45 milyar doları geçiyor. Az şey mi?