kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
13 Eylül 2008, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

Usta oyuncuların yanında ancak iyi bir çırak olurum

EYLEM BİLGİÇ
11.09.2008
atv'de bugün başlayacak olan 'GoncaKaranfil'in 'Karanfil'i Alişan, kendisini henüz oyuncu olarak görmüyor: Ben usta oyuncuların yanında ancak güzel bir çırak olurum!..
Son zamanlarda Alişan'ın hayatı koşturmakla geçiyor. Sabah canlı yayınlanan programından çıkar çıkmaz, ilk bölümü bugün atv'de yayınlanacak olan 'GoncaKaranfil'in setine koşuyor. Gerçi o, bu tempodan memnun. Yeni dizisinden de çok ümitli. "İlk defa bu dizide büyüdüğümü hissettim" diyen Alişan bize de büyümüş gibi geldi. En azından magazin programlarında görmeye alışık olduğumuz adamdan, daha olgun biri vardı karşımızda. İşte Alişan'ın sorularımıza verdiği samimi ve 'olgun' yanıtlar...

*ALİŞAN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ...

* Hayırdır, yine hapse düştünüz...
Evet ya, ben bütün dizilerimde hapse giriyorum, gelenek haline geldi artık. İlk dizim 'Aynalı Tahir'de hapse girmiştim, sonra 'Kurt Kapanı'nda hapisten çıkmış bir genci oynadım. 'Cennet Mahallesi'nde de iftira sonucu hapse girmiştim. Şimdi 'GoncaKaranfil'de de hapse giriyorum yine.

* Senaryoda hapse girdiğinizi görünce ne düşündünüz?
Yuh, yine bizi hapse atmışlar dedim (gülüyor). Tamamen tesadüf tabii. Ama tatlı bir tesadüf olur inşallah. Çünkü benim Allah'a şükür hiçbir dizim yayından kaldırılmadı, hepsinin finali oldu, hepsi çok sevildi. 'GoncaKaranfil'e de çok güveniyorum, hiçbir diziye benzemiyor, çok güzel bir mahalle hikayesi. Ama şu an sezon ortasındayız, oturmuş çok dizi var, onun için ne olur bilemiyorum.

GÜZEL TESADÜFLER BULUŞTU
* Dizideki adınız niye Karanfil, yakanızda hep karanfille falan mı dolaşıyorsunuz?
Adım, Karanfil Kemal. Karanfil denmesinin nedeni, sevdiği kıza devamlı karanfil alması. Benim için bu dizinin bir önemi de; bu dünyaya ilk adım attığım iş olan 'Aynalı Tahir'in hikayesini yazan Sergin Akyaz'la aynı projede tekrar buluşmuş olmam. Sergin Hanım çok güzel hikayeler, senaryolar yazıyor. Onunla 9 yıl aradan sonra tekrar bir araya gelmek ve yine hapse girmem çok güzel tesadüfler ama bir tesadüf daha var...

* O nedir?
Bu teklif bana 14 Haziran'da Cahide'de doğum günümü kutlarken geldi. Saat gece 12.00'ye 5 ya da 10 vardı. Tam doğum günü pastamı kesmeden önce Sergin Hanım'ın eşi Saruhan Bey aradı ve 'Müsaitsen yarın seninle bir proje hakkında görüşmek istiyoruz' dedi. Hatta Demet'e (Akalın), 'Sanırım ilk doğum günü hediyemi aldım' dedim.

* Bu dizide de bıçkın bir delikanlıyı oynuyorsunuz sanırım ama bu bıçkın delikanlı rolleri size yapışıp kaldı gibi...
Ama insanlar başroldeki adamı böyle görmek ister. Yani kahraman hem romantik olsun, hem mahallede çok sevilen bir insan olsun, doğru olsun, kötülüklere karşı dursun ve biraz bıçkın olsun ister.

BAMBAŞKA BİR BEN ÇIKMIŞ
* Siz aslında esprili bir insansınız. Hiç bir komedi dizisinde ya da romantik bir komedide oynamayı düşünmüyor musunuz peki?
Aslında öyle bir şey bekliyordum, öyle bir-iki teklif de geldi ama senaryoları çok fazla beğenmedim. Romantik komedi değil de daha çok kara mizah türü projelerde yer almak isterim. Ama bu yeni rolüm de çok heyecanlandırıyor beni. Çünkü ben üç-dört sene 'Cennet Mahallesi'nde kılıktan kılığa giren birini canlandırdım. Karanfil Kemal ise tam bıçkın. Geçen gün izledim, çok güzel, inanamadım; bambaşka bir ben çıkmış. Orada izlerken kendimi büyümüş gördüm. İlk defa büyüdüğümü, olgunlaştığımı hissettim.

* Siz şarkıcılıktan dizi oyunculuğuna geçtiniz, değil mi?
Tam tersi, ben önce dizide oynadım.

* Nasıl yani, önce albümünüz çıkmadı mı? Albümüm vardı ama kimse beni tanımıyordu. Beni asıl patlatan 'Aynalı Tahir' oldu. O tarihlerde önce albüm çıkarılırdı, albüm patlarsa o zaman bir dizi çekilirdi. Ama ben albümüm patlamadan önce dizi çektim.

O DÖNEM PİYANGO BANA VURDU
* Albüm patlamadan, isim yapmadan size nasıl dizi teklifi geldi ki?
Çünkü Prestij Müzik'le Star TV'nin arası çok iyiydi. Her yıl bir sanatçıyı ön plana çıkaralım, onu destekleyelim gibi bir anlayışları vardı. O dönemde de piyango bana vurdu. Aslında piyango demek yetmez, hayatım için çok büyük bir bomba... Ama 26 bölüm bedava oynadım. Çünkü yepyeni bir adam, para vermiyorlar... İlk paramı 27. bölümde aldım.

* Siz formlarda meslek hanesini doldururken ne yazıyorsunuz?
Ses sanatçısı yazıyorum.

* Oyunculuk ikinci planda mı geliyor?
Ben beste yapamadığım, söz yazamadığım için ses sanatçısı yazıyorum. Kendimi oyuncu olarak da görmüyorum. Sadece bir arz talep olduğu için oyunculuk yapıyorum. Onun dışında ben oyuncuyum diyemem. O kadar büyük oyuncularla çalıştım ki, onların yıllardır aldığı eğitimlerin falan yanında benim yaptığım hiçbir şey değil. Ben sadece onların yanında güzel bir çırak olurum.

* Ama başrol oynuyorsunuz onların yanında...
Artık başrol diye bir şey yok ya, ben buna inanmıyorum. Bir filmi, diziyi sadece bir adam götüremez, bu ekip işi. Eğer iyi bir kast yoksa, iyi bir proje yoksa; istersen başrole Hollywood'dan star getir, Türkiye'de dizi çek, olmaz.
Haberin fotoğrafları