kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
10 Eylül 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

MHP'den Fırat'ın sözlerine tepki

Giriş Saati : 10.09.2008 15:11
Güncelleme : 10.09.2008 15:59
Yeni Haber
MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, Türkiye'nin bu süreçte yolsuzluklar üzerinden tartışıp ayrışmasının Türk halkına saygısızlık ve hakaret olduğunu belirterek, "başbakanlar karnından konuşmamalı. Devletin tüm kaynakları ellerinde, nerede yolsuzluk varsa tespit edip, ilgililerini yargıya teslim etmeli" dedi.

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, Meclis'te Mersin Milletvekilleriyle birlikte düzenlediği basın toplantısında, gazetecilerin Deniz Feneri davası ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Aydın Doğan'a yönelik sözleriyle ilgili sorularını yanıtladı. MHP olarak Türkiye'nin bu süreçte yolsuzluklar üzerinden tartışıp ayrışmasını Türk halkına saygısızlık ve hakaret olarak gördüklerini kaydeden Şandır, Başbakan Erdoğan'ın sürekli yolsuzluklarla ilgili konuştuğunu belirterek, "Başbakanlar karnından konuşmamalı. Devletin tüm kaynakları ellerinde. Nerede yolsuzluk varsa tespit edip, ilgilileri yargıya teslim edilmeli. Televizyon ekranlarında, parti kongrelerinde şantaj, iftira kokan ithamlarda bulunmak başbakanlara yakışmaz, başbakana da yakışmıyor" diye konuştu. Erdoğan'ın suçluluk psikolojisiyle hareket ettiğini ifade eden Şandır, tüm yolsuzluk iddia ve ithamlarının biran önce araştırılıp yargıya intikal ettirilmesi gerektiğini söyledi. Başbakanın şikayet etme konumunda değil sorunları çözme konumunda olduğunu belirten Şandır, Erdoğan'ın üslubunun kendisine ve Türkiye'ye yakışmadığını kaydetti.


Şandır, Başbakan Erdoğan'ın öfkeyi, kini, kavgayı, cepheleşme ve çatışma siyasetini devam ettirme kararlılığında olduğunu da savunarak "keskin sirke küpüne zarar. Başbakan'ı ve etrafında onu yönlendirenleri bu atasözünü hatırlamaya davet ediyorum" dedi.

"FIRAT'IN SÖZLERİNİ İADE EDİYORUM"

Şandır, bir soru üzerine AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat'ın "MHP dolmuşa geldi" şeklindeki sözlerine de yanıt verdi. Fırat'ın sözlerini esefle karşıladığını kaydeden Mehmet Şandır, "kendisine iade ediyorum. MHP sorumlu, sağduyulu, çözüme katkı veren, diyaloga açık bir siyaset izliyor. MHP olarak horoz dövüşünün tarafı olmayacağız. Başbakan ve AKP'li yöneticiler kiminle dövüşmek istiyorsa yolları açık olsun MHP'yi kendi kısır çekişmelerine, politikalarına alet edemeyecekler.MHP'yi suçlamak kimsenin haddi ve hakkı değil" dedi.

"TÜRKİYE YOLSUZLUK CEHENNEMİNE DÖNÜŞTÜ"

Şandır bir başka soru üzerine de Türkiye'nin yolsuzluk cehennemine dönüştüğünü belirterek, "AKP'li olup da yolsuzlukla itham edilmeyen kaç kişi kaldı. Türkiye yolsuzluk cehenneminde boğuşuyor. AKP yolsuzluğa bulaşanların odağı haline geldi" diye konuştu.

(ANKA)