kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
10 Eylül 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Aylık 1600 YTL'ye makam aracı mı kiralandı?

Giriş Saati : 10.09.2008 11:14
Güncelleme : 10.09.2008 15:59
Yeni Haber
CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Yalova İl Sağlık Müdürü Ali Daştan için aylık 1600 YTL'ye makam aracı kiralandığı yönündeki iddiaları Meclise taşıdı. İnce ayrıca Yalova İl Sağlık Müdürü Ali Daştan'ın Erzurum'dan Yalova'ya tayin olmasından sonra kendisi ile birlikte sekreterini, şoförünü, İl Sağlık Müdür Yardımcısını, Şube Müdürünü ve Başhekim Yardımcısını getirdiği iddialarına da önergesinde yer verdi.

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, Yalova İl Sağlık Müdürlüğü ve bağlı birimlerin hizmetlerinde kullanılmak üzere sürücüsüz binek araç temin edilmesine ilişkin hizmet alımının açık ihale usulü ile 16 Mayıs'ta gerçekleştirildiğinin ve ihalenin tek teklif veren Acarlar Beypazarı Katı Yakıt LTD. ŞTİ. adlı firmada aylık 1600 YTL bedelle kaldığının bilindiğini söyledi. Ayrıca, bu ihalenin 2007 yılı içinde de yapıldığı ve 2007 yılındaki fiyatın, 16 Mayıs 2008'deki ihalede ortaya çıkan fiyatın üstünde olduğunun da bilindiğini ifade eden CHP'li Vekil İnce önergesinde şunları sordu:

-Yalova İl Sağlık Müdürlüğü kiralama yoluyla binek aracı temin edilmesine neden ihtiyaç duymuştur? İl Sağlık Müdürlüğü ve bağlı birimlerin hizmetlerinde kullanılmak amacıyla kiralandığı ihale teknik şartnamesinde belirtilmiş olmasına rağmen kiralanan aracın İl Sağlık Müdürü Ali Daştan tarafından makam aracı olarak kullanıldığı doğru mudur? İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde İl Sağlık Müdürü'nün makam aracı olabilecek nitelikte bir araç yok mudur?

-Bu araç için hangi hukuki dayanakla ihaleye çıkılmıştır? Bu aracın İl Sağlık Müdürü tarafından sadece makam aracı olarak kullanılmasının hukuki dayanağı nedir?

Kiralanan aracın piyasa değeri nedir? Ayda 1600 YTL bedelle kiralanan araç kendisini kaç ayda amorti etmektedir? 2007 yılında yapılan ihalede aynı şirketten aynı aracın kiralanmasına rağmen, aynı aracın yaklaşık 2500 YTL' ye kiralandığı doğru mudur? 2007 yılında gerçekleştirilen ihale bedelinin, 2008 yılından gerçekleştirilen ihalede oluşan fiyattan yüksek olmasının gerekçesi nedir?

-"Kiralanan aracın gerektiğinde Yalova dışında çalıştırılabileceğine" ilişkin hükmün İhale Teknik şartnamesinde bulunmasının gerekçesi nedir? Kiralanan araç kiralandığı günden bugüne kadar hangi gerekçelerle kaç defa Yalova dışına çıkmıştır?

-Yalova İl Sağlık Müdürü Ali Daştan'ın, Erzurum İl Sağlık Müdürlüğü görevini yürütürken Erzurum'da partinize mensup bazı siyasilerin kendisini İl Sağlık Müdürü olarak istemedikleri nedeniyle Yalova'ya atandığı yönündeki iddialar doğru mudur? Yalova İl Sağlık Müdürü Ali Daştan ile sizin arkadaşlık ilişkiniz olduğu doğru mudur?

-Yalova İl Sağlık Müdürü Ali Daştan'ın Erzurum'dan Yalova'ya tayin olmasından sonra kendisi ile birlikte sekreter, şöfor, İl Sağlık Müdür Yardımcısı, Şube Müdürü, Başhekim Yardımcısı getirdiği doğru mudur? Ali Daştan'ın Yalova İl Sağlık Müdürü olmasından sonra Yalova İl Sağlık Müdürlüğü ve bağlı birimlerine Erzurum'dan tayinle gelen kişiler kimlerdir? Bu kişilerin görevleri nedir?

-Yalova'da fizik tedavi ünitesinde fizik tedavi cihazlarına bağlı bir şekilde 8 saat mahsur kalan hastaların varlığı gibi onca sağlık sorunu var iken, İl Sağlık Müdürü Ali Daştan'ın ekibini Erzurum'dan Yalova'ya getirmek, kendisine makam aracı kiralamak gibi işlerle uğraşıyor olmasının sizden aldığı güçle bir ilgisi var mıdır?

(ANKA)