kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
10 Eylül 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Baykal, İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 86’ncı yıldönümü kutlamaları çerçevesinde düzenlenen fener alayına katıldı.

'Avanta veriyorlar'

AA
10.09.2008
Baykal hükümeti eleştirdi: Din, iman deyip devlet imkânlarını kullanıyorlar..
İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümü nedeniyle İzmir'de düzenlenen törenlerde konuşan CHP lideri Deniz Baykal, "Bu topraklarda kendi inancımız ve kültürümüzle, bağımsız yaşama hakkımızı bütün dünyaya 9 Eylül de tescil ettirdik'' dedi. 9 Eylül'ün ayrıca CHP'nin kuruluş yıldönümü olduğunu ve partinin 85 yıl önce kurulduğunu hatırlatan Baykal, CHP'nin Türkiye Cumhuriyeti'nin temel taşlarını yerine koyan ve bağımsızlığın güvencesi olan bir parti olduğunu dile getirdi.

'ŞEFFAF OLMALI'
Konuşmasında hükümeti de eleştiren Baykal şöyle konuştu: "Türkiye'de demokrasi anlayışının sadece bir iktidara geçme yöntemi olarak düşünüldüğünü ve öyle uygulanmak istendiğini görüyoruz. Bu fevkalede yanlış bir yaklaşımdır. Demokrasi bir yaşam tarzı ve değerler bütünüdür." Daha sonra Yenişehir pazar yerinin açılışına katılan Baykal, bazı vatandaşların "Şaban Dişli gibilerinden kurtar bizi'' diye seslenmeleri üzerine de şunları söyledi: "Devlet düzeni kapalı kapılar ardında, pazarlıklarla yapılıyor. İhale konuşuluyor, Başbakan 'Hayır, ben onu Çalık grubuna vereceğim' diyor. İhaleye girmek isteyen bir başkasına 'Olmaz' diyor. Bu ne biçim iştir? Başbakanlar, yabancı devlet adamlarıyla tezgâh kurup damadının başında bulunduğu şirkete devletin imkânını avanta gibi verme imkânına sahip midir? Çıkıp yoksulların haklarını savunacaksınız. Din diyeceksiniz, iman diyeceksiniz,. Ondan sonra bir bakacaklar ki değişen tek şey sizin hazinenin tepesine geçip devletin imkânlarını kullanmanız. ''