kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
10 Eylül 2008, Çarşamba
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

Sofra'dan Ramazan'a özel tarifler

09.09.2008
Güllaç
Süt, tozşeker ve vanilyayı bir tencerede kaynatın. Daha sonra büyükçe bir tepsiye boşaltın. Gülsuyu ilave edip karıştırın. Güllaç yapraklarının yarısını tek tek süte batırın ve ayrı bir tepsiye üst üste yayın. Ortasına ceviz serpin. Kalan güllaçları da aynı şekilde süte batırıp, cevizin üzerine üst üste yerleştirin. Tepsideki sütlü karışımı güllacın üzerine dökün ve 15 dakika bekletin. Ardından istediğiniz şekilde kesin. Üzerini toz antepfıstığı ve kiraz şekerlemesi ile süsleyip servis yapın. Aşçının notu: Güllacın üzerini dilediğiniz meyve çeşidi, fıstık ve hindistancevizi ile de süsleyebilirsiniz. Arzunuza göre tatlıyı gülsuyu kullanmadan da hazırlayabilirsiniz.

Malzemeler 12 Kişilik
* 12 yaprak güllaç
* 2.5 litre süt
* 2.5 su bardağı tozşeker
* 1 paket vanilya
* 1 çay bardağı gülsuyu
* 1.5 su bardağı dövülmüş ceviz
Süslemek için:
* Toz antepfıstığı
* Kiraz şekerlemesi

* * *
Etli nohut
Nohudu akşamdan ıslatın. Ertesi gün yarı yarıya haşlayın. Diğer taraftan eti yıkayıp süzün. Bir tavaya alıp, suyunu salıp yeniden çekene kadar pişirin. Üzerine tereyağını ve yemeklik doğranmış soğanı ilave edin. Soğanın rengi dönünce salçaları ekleyin. Bir-iki dakika daha kavurup ocaktan alın. Etli harcı nohudun üzerine ilave edin. Tuz ve üzerini iki parmak geçecek kadar su ilave edin. Nohut iyice yumuşayana kadar (suyu azalırsa ekleyerek) pişirin.

Malzemeler 4 Kişilik
* 2 su bardağı nohut
* 300 gr. kuşbaşı dana eti
* 2 adet soğan
* 2 çorba kaşığı tereyağı
* 1 çorba kaşığı domates salçası
* 1 çorba kaşığı biber salçası
* Yeteri kadar su
* Tuz

* * *
Kolay su böreği

Bir adet yufkayı yağlanmış çukur bir fırın kabına yerleştirip, kenarlarını kaptan sarkıtın. Ayrı bir yerde yumurta, süt ve sıvıyağı karıştırın. Kalan yufkaları iri parçalar halinde parçalayıp, yumurtalı sütlü karışıma katın. Bu karışımın yarısını, çukur kaptaki yufkanın üzerine dökün. Ortasına harmanlanmış beyaz peynir, kaşar peyniri ve maydanozu boşaltın. Üzerine, kalan sütlü yufkalı karışımı boşaltın. Kenarlardan sarkan yufka parçalarını üzerine kapatın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında, üzeri kızarana dek pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Malzemeler 8 Kişilik
* 5 adet yufka
* 2 adet yumurta
* 1 su bardağı süt
* 1 su bardağı sıvıyağ veya eritilmiş tereyağı
* 250 gr. ezilmiş beyaz peynir
* 100 gr. rendelenmiş kaşar peyniri
* 1 demet kıyılmış maydanoz
Haberin fotoğrafları