kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
10 Eylül 2008, Çarşamba
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat
Ethan Coen, Brad Pitt, Frances McDormand, Joel Coen, Tilda Swinton ve George Clooney 'Burn After Reading' (soldan sağa) filmiyle festivalin açılışını yaptı.

Venedik Film Festivali 'aslanlar' gibi geçti

09.09.2008
6 Eylül'de biten ve bu yıl 65'inci kez düzenlenen Venedik Film Festivali'nde ödüllerden çok katılan davetliler ilgi çekti. İşte günlerdir basını meşgul eden festivalin panaroması ..
Dünyanın en eski film festivali olarak kabul edilen Venedik Film Festivali, 1932 yılından bu yana düzenleniyor. Başladığı günden beri festival her yıl, ağustos sonu ya da eylül başında Venedik'teki Lido Adası'nda gerçekleştiriliyor. Dünyanın en prestijli film festivallerinden biri olan bu etkinlik, aynı zamanda Venedik Bienali'nin de bir parçası... 65 yıldır festivalin en önemli ödülü olan 'Altın Aslan'ı kazanabilmek için rekabet eden sinemacılar sayesinde sinemanın kalbi Venedik'te atıyor.

AÇILIŞA COEN DAMGASI
Bu yıl 27 Ağustos'ta başlayan festival, geçtiğimiz cumartesi günü 6 Eylül'de son buldu. Festival 82 yaşında hayatını kaybeden Mısırlı film yapımcısı Youssef Chahine'ye adandı. Festivale, aralarında Almanya, Çin, Etiyopya, Brezilya, Fransa, İspanya ve İran gibi ülkelerin de bulunduğu 21 film katıldı. Açılışa Coen Kardeşler'in filmi damgasını vurdu. Başrollerini Brad Pitt ve George Clooney'nin oynadığı 'Burn After Reading'le açılan festivalin ilk günü, iki ünlü aktör sayesinde renkli görüntülere sahne oldu. Pitt, festival kentine oğulları Maddox ve Pax Thien'le birlikte geldi.

CLOONEY BOŞ DURMADI
Darfur için yaptığı yardımlarla adından söz ettiren George Clooney ise Venedik'te de boş durmadı ve yine Darfur için yardım toplamayı başardı. Pitt ve Clooney, 'Not On Our Watch' adını verdikleri yardım organizasyonu için Venedik'e bağlı bir adada özel bir akşam yemeği vererek İtalyan sosyetesinin dikkatini Darfur'a çekti. Pitt ve Clooney'nin festivalde bu denli rahat olması, hiç kuşkusuz filmleri 'Burn After Reading'in festivalde yarışmacı olmamasından kaynaklanıyordu. Ancak herkes Brad Pitt ve George Clooney kadar rahat olamadı. Tam 21 film, 'Altın Aslan' ödülü için yarıştı. Bu filmlerin arasında yönetmen Semih Kaplanoğlu'nun 'Yusuf Üçlemesi'nin ikinci filmi 'Süt' ile Ferzan Özpetek'in 'Mükemmel Bir Gün' adlı filmleri de yer aldı. Festivale Amerikan sineması da beş filmle katıldı.

ABD'NİN YÜZÜ GÜLDÜ
6 Eylül'de sona eren festivalde 'En İyi Film' ödülünü ABD'den 'Güreşçi-The Wrestler' filmi kazandı. 'Pi', 'Düşlere Bir Ağıt' 'Fountain' gibi filmlerin yönetmeni Darren Aronofsky'nin yönettiği filmde Mickey Rourke, kariyerinin sonuna gelmiş bir güreşçiyi oynuyor. Gümüş, ödülü 'Kağıt Asker' filmiyle 'En 'İyi Yönetmen' seçilen, Rusya'dan Aleksey German'a verildi.
Haberin fotoğrafları