kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
10 Eylül 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Yağmur yağdı trafik durdu

Giriş Saati : 10.09.2008 11:18
Güncelleme : 10.09.2008 22:16
Yeni Haber
İstanbul'da sabah saatlerinde yağan yağmur trafiği felç etti. Maddi hasarlı kazalarla birlikte TEM Otoyolu'nda trafik adeta durma noktasına geldi.

Kısa süreli yağan yağmur ana arterlerde su birikintilerinin oluşmasına neden olurken, maddi hasarlı kazalarla birlikte TEM Otoyolu'nda trafik adeta durma noktasına geldi. Sürücüler ağır ilerleyen trafikte dakikalarca beklemek zorunda kaldı.

TEM Otoyolu'nda yaşanan trafik yoğunluğu en çok Mahmutbey kavşağı Sultançiftliği kavşağı ile İkitelli betonsa kavşağını etkiledi. TEM trafiğinden kaçan sürücüler D-100 Karayolunda da yoğunluk yaşanmasına neden oldu. Sabah saatlerinde yaşanan trafik yoğunluğu saat 11:00 sıralarında normale döndü.

SAĞANAK YAĞMUR ÇOK SAYIDA TRAFİK KAZASINA NEDEN OLDU

İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren kısa aralıklarla yağan yağmur, Anadolu yakasında da yolların kayganlaşmasına neden oldu. Kaygan yollarda çok sayıda trafik kazasına yol açtı.

D-100 karayolu Kartal'da meydana gelen kazada kontrolden çıkarak yol kenarındaki bir işyerinin bahçesine giren kamyonetin içerisinde bulunan iki kişi yaralandı. Sürücü kabini içerisine sıkışan sürücü ise itfaiye ekiplerinin çalışmaları sonucu kurtarılarak hastaneye sevk edildi. Kartal köprüsünden sahil istikametine ilerleyen bir TIR'ın ise kaygan zemin nedeniyle yolda ters dönmesi ile meydana gelen zincirleme kazada 7 araç hasar gördü. Kazalar nedeniyle trafikte yaşanan yoğunluk hasarlı araçların yoldan çekilmesinin ardından tekrar normale döndü.

Atılgan Et Ürünleri Aş.'ye ait 34 FL 3725 plakalı komyonet ile D-100 karayolu Ankara istikametinde ilerleyen sürücü Tuna Erbaş, arkadan hızla gelen bir aracın kendisine çarpması sonucu yavaşlamak için fren yaptı. Yağan yağmur nedeniyle kayganlaşan zeminde kontrolünü kaybeden Erbaş, önce yol kenarındaki bariyerlere çarptı.

Bariyerleri parçalayarak ilerlemeye devam eden kamyonet yol kenarındaki bir işyerinin demir korkuluklarını da parçalayarak bahçede bulunan kabine çarparak durabildi. Erbaş'ın yanında bulunan firma çalışanlarından Bünyamin Erbaş, hafif yaralı olarak kamyonetin kabini içerisinden çıkmayı başarırken durumu daha kötü olan sürücü Erbaş ise kabin içerisinde sıkıştı. Olay yerine gelen itfaiye ve sağlık ekiplerinin çalışmaları sonucu sıkıştığı yerden kurtarılan Erbaş ambulans ile hastaneye kaldırıldı.

Öte yandan, Kartal köprüsünden şehir merkezine ilerleyen 34 UC 3134 plakalı oto da Spor caddesinden aşağı doğru indiği sırada yoğun trafik nedeniyle yavaşlamak için fren yapınca arkasından gelen 34 BTN 81 plakalı TIR da yavaşlamak için fren yaptı. Ancak kayganlaşan zeminde duramayan TIR önüdeki araca da çarptıktan sonra yolda ters döndü. Bu sırada rampadan aşağı inmekte olan bazı araçlar da durmayı başaramayınca birbirlerine girdiler.

Şans eseri yaralananların olmadığı kazada yedi araç hasar gördü. Kaza yapan araçlar nedeniyle yaklaşık iki saat tek şeritten sağlanan trafik akışı hasarlı araçların yoldan çekilmesinin ardından tekrar normale döndü.

(CİHAN)


* 5 GÜNLÜK HAVA TAHMİNİ - HARİTALI