kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
9 Eylül 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Güneydoğu'da toz fırtınası

Giriş Saati : 09.09.2008 10:23
Güncelleme : 09.09.2008 17:58
Yeni Haber
Güneydoğu illeri, güneydeki Suriye üzerinden gelen çöl tozlarının etkisinde kaldı.

Bölgede gece saatlerinden itibaren etkili olmaya başlayan toz fırtınası hayatı olumsuz etkiliyor. Yoğun toz nedeniyle gökyüzü kül rengine bürünürken, güneş ışıkları etkisiz kaldı.

Diyarbakır Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri, Suriye'deki muhtemel çöl fırtınasının etkisiyle bölgenin yoğun toz etkisinde kaldığını bildirdi.

Toz bulutunun Güneydoğu'nun tamamı ile Doğu Anadolu'nun doğusunda gün boyunca etkili olmasının beklendiğini ifade eden yetkililer, 7 bin fitin altında yoğunlaşan toz bulutunun görüş mesafesini de düşürdüğünü belirttiler.

Tozdan en çok yaşlılar, çocuk ve solunum sorunu olan hastaların olumsuz etkileneceğini belirten Mardin Sağlık Müdürü Sait Avar, dışarıya çıkmak zorunda kalan bu grupların maske takmalarının yararlı olacağını söyledi.

Konuyu İl Hıfzıssıhha Kurulu'na götürmeyi düşündüklerini ifade eden Avar, ''Toz bulutu tabakası uzun sürecekse, ilköğretim öğrencilerinin okula giderken gerekli tedbir almalarının sağlanması ya da okulların tatil edilmesi konusunun kurulda görüşülmesi gerekir'' dedi.

AA