kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
8 Eylül 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Sarkozy-Medvedev görüşmesi başladı

Giriş Saati : 08.09.2008 14:09
Güncelleme : 08.09.2008 22:34
Yeni Haber
AB Dönem Başkanı Fransa'nın Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ile Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev'in, Kafkaslar'daki krizi çözmeye yönelik toplantısı başladı. Rusya'nın başkenti Moskova'nın dışında bulunan Meiendorf Kalesi'nde bir araya gelen Medvedev ve Sarkozy, basına poz verip kısa birer açıklama yaptıktan sonra toplantıya geçtiler.

Rusya ve Gürcistan arasında 12 Ağustos'ta imzalanan geçici anlaşmanın devamlılığının sağlanması ve eksiklerinin giderilmesi için gerçekleştirilen görüşmeye Avrupa Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso ve AB Dış Politika Şefi Javier Solana da katılıyor. Toplantıda Rus askerlerinin bölgelerde çekilmesi ve yapılacak çalışmalar değerlendirilecek Sarkozy, Rus tarafı ile görüşmeye geçmeden önce yaptığı açıklamada "AB olarak prensiplerimiz var. 27 ülkeyi temsilen buradayız. AB'nin prensiplerini savunmaya geldik" dedi. AB Dönem Başkanı Fransa'nın Cumhurbaşkanı olan Sarkozy, "Hepimiz 8 Ağustos'ta imzalanan anlaşma doğrusunda çalışıyoruz. Dürüst olursak başarılı oluruz" diye konuştu. Sarkozy, "Rus meslektaşlarıma bunu özellikle ifade ediyorum; ben barış isteyen Avrupa'yı temsil ediyorum" ifadelerini kullandı.

Toplantıya geçmeden önce açıklamalarda bulunan Rusya Devlet Başkanı Medvedev de "Sizi Moskova'da karşılamak mutluluk duyuyorum" dedi. Medvedev, "Kafkas sorunlarını çözmek için burada bulunuyoruz. 12 Ağustos'ta varmış olduğumuz anlaşma prensiplerinin yerine getirilme sürecini müzakere edeceğiz." dedi.

CİHAN