kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
8 Eylül 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"Rus güçleri, Gürcistan'dan 1 ay içinde çekilecek"

Giriş Saati : 08.09.2008 19:09
Güncelleme : 08.09.2008 22:34
Yeni Haber
AB dönem başkanı Fransa'nın Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, Rus güçlerinin Güney Osetya ve Abhazya hariç Gürcistan topraklarından bir ay içinde tamamen çekileceğini bildirdi.

Sarkozy, Rusya Devlet Başkanı Dimitri Medvedev'le Moskova yakınlarındaki Barviha'da 6 saati aşkın görüşmeden sonra yaptığı açıklamada, Rus askerlerinin Güney Osetya ve Abhazya hariç Gürcü topraklarından bir ay içinde tamamen çekileceklerini belirtti.

Rus tarafına kesin tarihler vermeyi kabul ettiği için teşekkür eden Sarkozy, "Devlet Başkanı Medvedev ile birlikte en fazla bir hafta içinde Poti ile Sinaki arasındaki kontrol noktalarının kaldırılmasına karar verdik. Bir ay içinde de Rus askerlerinin tamamı, Osetya ve Abhazya hariç tüm Gürcü topraklarından çekilecek" diye konuştu.

Fransız Cumhurbaşkanı, en geç 1 Ekimden itibaren Gürcistan'a 200 adet AB gözlemcisinin yerleştirileceğini de kaydederek, "1 Ekimi izleyen haftalarda daha fazla gözlemci yerleştirip yerleştiremeyeceğimizi göreceğiz" dedi.

Nicolas Sarkozy, Moskova ile üzerinde anlaşılan önlemlerin yerine getirilmesi durumunda, Rusya ile AB arasındaki stratejik ortaklık müzakerelerinin de ekimde başlayabileceğini söyledi.

AA