kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
3 Eylül 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Şaban Dişli

MYK 'Ya siyaset ya ticaret' dedi, Dişli gitti

Ergun AKSOY ANKARA
Giriş Saati : 03.09.2008 00:15
Erdoğan, başkanlığında yapılan MYK toplantısında, 1 milyon dolar rüşvet aldığı iddia edilen Genel Başkan Yardımcısı Dişli'ye partinin "Ya siyaset ya ticaret" ilkesi hatırlatıldı ve istifası istendi..
AK Parti MYK, Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli ile ilgili 1 milyon dolarlık rüşvet iddialarına son noktayı koydu. MYK, Dişli'nin, Erdoğan'ın "Ya siyaset ya ticaret" ilkesini hatırlatarak istifasını istedi. Yaptığı anlaşmanın hatalı olduğunu kabul eden Dişli, önceki gece Erdoğan'a partideki görevlerinden istifa ettiğini bildirdi. Dişli ile ilgili iddiaları toplantının gündemine konunun siyasi etik açısından incelenmesini isteyen eski TBMM Başkanı Manisa milletvekili Bülent Arınç getirdi. Bazı MYK üyeleri de Dişli'ye hukuki anlamda sahip çıkarak, şöyle dedi: "Şaban arkadaşımızın ortaklarıyla yaptıkları anlaşma tamamen ticari bir ilişkidir, hukuki bir yaptırımı yoktur. Rüşvet de değildir. Ancak, bir siyasetçinin böyle bir davranış içine girmesi etik değildir. Parti zan altında kalıyor, yıpranıyor. Arkadaşımız aklanana kadar görevinden ayrılsın."

AÇIKLAMA YAPTI
MYK toplantısında 1 milyon doların belgelerini gösteren ancak yaptığının etik anlamda hata olduğunu kabul eden Dişli dün saat 16.00'da yaptığı yazılı bir açıklamayla AK Parti MYK ve MKYK üyeliğinden istifa ettiğini duyurdu. Dişli, yazılı açıklamasında "CHP'nin asılsız iddia ve iftiralarla şahsım üzerinden partimi yıpratmasına daha fazla izin vermemek için istifa kararı aldım" dedi. İstifasının ikinci gerekçesinin hukuk önünde daha güçlü bir mücadele vermek olduğunu belirtti.