kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
3 Eylül 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Babacan ile Lavrov ortak basın toplantısı düzenledi.

'Dostların bazı konularda farklı düşünceleri olabilir'

AA
Güncelleme : 03.09.2008 01:32
Dışişleri Bakanı Babacan, Rus meslektaşı Lavrov'u kabul etti. Türkiye'nin, Gürcistan'ın toprak bütünlüğüne önem verdiğini söyleyen Babacan, "Bazen dostlar farklı düşünebilir" dedi..
İLİŞKİLİ HABERLER
'Dostların bazı konularda farklı düşünceleri olabilir'
Dışişleri Bakanı Ali Babacan, Türkiye'ye gelen Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile İstanbul Beşiktaş'taki Başbakanlık Çalışma Ofisi'nde görüştü. Görüşmeden sonra ikili ortak bir basın toplantısı düzenledi. Türkiye'nin Gürcistan'da son dönemlerde meydana gelen gelişmeleri endişeyle takip ettiğini söyleyen Babacan şöyle konuştu: "Daha önce de açıkladığımız gibi Gürcistan'ın bağımsızlığı, egemenliği ve toprak bütünlüğüne Türkiye önem vermektedir. Kafkaslar'daki barış ve güvenliğin tesis edilmesinin önemine işaretle ihtilafların sıcak çatışmalara sebebiyet vermeden çözülmesini arzu ettiğimi vurguladım."

İŞBİRLİĞİ PLATFORMU
"Kafkasya İstikrar ve İşbirliği Platformu" önerisi hakkında da kapsamlı görüş alışverişinde bulunduklarını anlatan Babacan, "Bu önerimizin bölgede kalıcı barış ve istikrarın sağlanması için bölge ülkeleri arasında güven tesis etmeyi hedefleyen, geleceğe ilişkin vizyonu bulunan inisiyatif olduğu konusunda mutabık olduğumuzu memnuniyetle öğrendim" dedi.

'TAKDİRLE KARŞILIYORUZ'
Lavrov ise "Kafkasya sorunu bağlamında, biz Türkiye'nin bu süreci ilerletme çabalarını takdirle karşılıyoruz'' dedi. Lavrov şöyle konuştu: "Ankara'nın yeni bir işbirliği platformu oluşturulması teklifini ele aldık. Bunu destekliyoruz. Ve tabii ki, bunun için gerekli koşulların sağlanması gerek. Güney Osetya'ya karşı saldırganlığın olumsuz etkilerinin ortadan kaldırılması gerekir. Ancak, ortaklarımızla karşılıklı işbirliği ve anlayış temelinde mutabıkız.'' Babacan, "Türkiye Gürcistan'ın toprak bütünlüğünü savunuyor, ama Rusya Güney Osetya ve Abhazya'yı tanıdı. Çok boyutlu ortaklık nasıl ilerleyecek?'' sorusu üzerine, "Kuşkusuz dostların da bazen farklı düşündüğü konular olabilir, farklı yaklaşımları olabilir. Konuyu bölgesel yaklaşım ve Türkiye'nin AGİT ilkeleri çerçevesinde toprak bütünlüğüne verdiği önem çerçevesinde değerlendiriyoruz'' dedi.