kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
31 Ağustos 2008, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak
 
24 Saat
24 Saat
İlhan Uçkan: "Hani eskiden annelerimiz, anneannelerimiz bize ilişkilerimiz hakkında akıllar verirdi, ben tam da onun modern versiyonu olduğumu düşünüyorum."

Bir zenginden ötekine kaç yıl gezebilirsin!

Güncelleme : 24.08.2008 01:10
- Çok açık konuşmak, âşık olduğunu söylemek, ona içini dökmek enayilik ya da teslim olmak mıdır peki?
- Ö.U:
Çok açık konuşan bir insanın 10 adım sonra ne yapacağı öngörülemez! Dolayısıyla bu da ilişkiye heyecan katan bir şey.
- İ.U: Kaybı çok daha büyük olur karşıdakinin. Bu kadar âşık bir kadını kaybedecek! Bu kadar oyuncu, bu kadar kendine güvenen bir kadını...

- Çok zor değil mi bu kadar taktikle yaşamak?
- Ö.U:
Yaşamak için de stratejilerimiz yok mu? Bu da hayatımızın en derin alanı, taktikleri orada kullanmayacaksınız da nerede kullanacaksınız!
- İ.U: Bu kadar önemli bir alanda kendimizi nasıl salabiliriz ya da zaaflarımıza nasıl yenik düşebiliriz?

- En büyük klişe nedir ilişkilerde?
- İ.U:
Aşk acı verir klişesi! Niye aşk acı versin? Aşk keyifli, eğlenceli bir şeydir. Ya da 'ilişki kötü bitecek!' Neden kötü bitsin, çok güzel olabilir. 30'unu geçmiş, evlenmemiş, bir nevi Sex and City kadınları mesela çok trajik geliyor bana. Bu duruma ilgi duymak, Ally McBeal partilerine gitmek bana utanç verici geliyor. Sen de istemiyorsun böyle olmak ama sistemin oyununa geliyorsun. Bu imaj bombardımanından kaçabilmek için biraz kendi isteklerinin farkında olmak gerekiyor. 'Ben ne istiyorum' çok önemli bir soru.
- Ö.U: Aslında bizimki gibi toplumlarda insanların mutluluğu yakalamak için daha fazla şansları var. Çünkü daha tam olarak bizim topluma sirayet etmiş değil bu akımlar... Genlerimizin son noktasına kadar tüketim toplumu olmadık daha!

- Artık pek çok ilişkide kredi kartı ön planda. Kadın ille de bunu istiyorsa nasıl taktik veriyorsunuz?
- İ.U:
Çok zor bunu değiştirmek ama ona yalnız kalacağını hatırlatmak gerekiyor. Mesela son zamanlarda kız arkadaşlarımdan şunu duyuyorum sürekli, zengin adam istiyorum! O zaman bu adam senin başka isteklerini karşılamayacak ki, yürümez ki. O zaman adamın aldatmasına da ses çıkarmayacaksın!
- Ö.U: Şunu düşünmüyorlar: Çok güzel olabilirsin ama bunun da süresi iki yıldır! Bu sürede zengin adamların da istekleri olacak; kadının başka meziyetlerinin olmasını isteyecek. Ya çok zeki olacaksın, ya çok başarılı. Kendini çok iyi geliştirecek, etrafı çok iyi tanıyacak, zevkleri ona göre gelişmiş olacak. Madem zengin adam istiyorsun çalış, kendini geliştir. O zaman aranızda gerçekten aşk yaşanabilecek bir durum olabilir, gerçek ilişki doğabilir. Öbür türlü, bir kadın bir zengin adamdan ötekine kaç yıl geçebilir?