kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 31 Ağustos 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
‘SAVAŞÇI RUHLU AMA ŞEFKATLİ’ John McCain, yardımcısı olarak ilan ettiği Sarah Palin’i partililere şu sözlerle tanıttı: İlkeli, orta sınıf mensubu, savaşçı ruhlu ama şefkatli. Tam aradığım isimdi.

Eskimo'nun Baracuda eşi Obama'ya karşı

BİLGE ESER
Başkan adayı John McCain saldırgan bir balık olan 'Baracuda'dan lakabını alan Alaska Valisi ile gövde gösterisi yapacak. Kürtaj karşıtı ve muhafazakâr Palin, özürlü bebeğini aldırmadı.....
John McCain, Cumhuriyetçi Parti'nin kongresinin başlamasına üç gün kala Alaska'nın iki yıllık valisi Palin'i kendisine yardımcı seçtiğini açıklayarak, doğum gününde tüm dünyaya en büyük sürprizini yaptı. McCain'nin "tam istediğim kişi" olarak açıkladığı, ancak ülkede hemen hemen hiç kimsenin tanımadığı Palin (44), 2006 yılında Alaska Valiliği koltuğuna oturdu. Üniversitenin iletişim bölümünden mezun ve bir dönem basketbol haberlerini sundu. Başkan George W. Bush gibi Evanjelik bir Hıristiyan ve eşcinsel evliliklerin "kabul edilemez" olduğunu söylüyor. Kürtaja da karşı olan Palin, doğumuna 4 ay kalan down sendromlu olduğunu öğrenmesine karşın oğlunu nisan ayında dünyaya getirdi.

'KONFERANSTA DOĞUM SANCISI'
Hatta doğumunu, Teksas'ta bir enerji konferansında sancısı geldikten hemen sonra gerçekleştirdi. Avcı babası gibi avlanmayı çok seviyor ve Demokrat Parti adayı Barack Obama'nın "silahları azaltalım" kampanyasına inat "Ulusal Tüfek Birliği" üyelerinden. Sert mizacı nedeniyle lise yıllarında oynadığı basketbol takımında kendisine "Baracuda" adlı, korkusuz ve saldırganlığıyla tanınan bir balık türünün adı verildi. Eyaletinde "en sert ve en seksi vali" olarak nitelenen başkan adayı, 1984 yılında katıldığı Miss Alaska güzellik yarışmasında güzellik kraliçesi tacını taktı. Geçen yıl ünlü Vogue dergisine dekolte pozuyla kapak oldu. Gençlik yıllarında marihuana kullandığını başka bir dergiye verdiği röportajda itiraf etti.

KASABADA BAŞLAYAN KARİYER
Siyasi bilgisi sadece eyalet düzeyinde kalan Palin, 1992 yılında sadece 7 bin kişinin yaşadığı Wasilla adlı kasabanın belediye başkanı seçildi. 2003'te ise Alaska Petrol ve Doğalgazı Koruma Komisyonu'nun başına getirildiğinde doğduğundan beri içinde bulunduğu Cumhuriyetçi Parti ile ters düşmeye başladı. Ardından da yolsuzluklara çok fazla bulaştığını öne sürerek görevinden istifa etti. Aralık 2006'da eyaletin ilk kadın valisi olmayı başardı. Görevinde elde ettiği en büyük başarı petrol üretimindeki vergileri arttırması oldu. Şirketleri öfkelendirse de milyarlarca dolar gelir elde etti.

ENİŞTEDEN ÖÇ ALDI
Kazandığı desteğe karşın kritik bir hata yaptı ve kızkardeşinden boşanan bir çalışanını işten attırmak isteyince şimşekleri üzerine çekti. Petrol şirketinde çalışan ve eskimo asıllı biriyle evli olan Palin'in 19 yaşındaki oğlu Track, Eylül'de Irak'a asker olarak gidecek. Sürekli halkın içinde bulunduğu için eyaletin en sevilen siması olan Vali Palin'in Cumhuriyetçi Parti'nin desteğine etkisinin ne olacağı merakla bekleniyor.
Haberin fotoğrafları