kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 31 Ağustos 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Böyle gitmez...

Özge AYDIN-Fulya UGAN/SABAH İNTERNET
Yeni Haber
Turkcell Süper Ligi'nin 2. haftasında Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda Fenerbahçe ile İstanbul Büyükşehir Belediyespor arasında oynanan karşılaşma Fenerbahçe'nin 2-0 üstünlüğü ile tamamlandı.

*FENERBAHÇE - İ.B.B.SPOR MAÇINDAN KARELER İÇİN TIKLAYINIZ...

GÜRCAN BİLGİÇ: KANATLAR CEZA SAHASINA (SABAH)

Zico döneminde ligde hiç gol atamayan kanat oyuncuları Uğur Boral ve Colin Kazım, Partizan rövanş maçından bu yana tıpkı Aragones İspanyası'nın kanat hücumcuları Iniesta ve David Silva gibi hücumlarda rakip ceza alanında bulundular.

Kanat oyuncularının daha önce görülmemiş şekilde rakip ceza alanına girip F.Bahçe'yi hücumda çoğaltması Aragones'in bu konuda oyuncularını hazırlamış olduğunun göstergesi oldu. Kazım, sarı-lacivertli forma ile ilk golünü attı.

ÖMER ÜRÜNDÜL: KARTLAR ÇÖZDÜ (SABAH)

Fenerbahçe'nin bugün sakatlar yüzünden eldeki orta saha oyuncularıyla günümüz futbolunun istediği ilkeleri yerine getirmesi kesinlikle mümkün değil. Belli bir metrekarenin dışına çıkamayan Maldonado, ağır, devamlılığı olmayan, pres yapmayan Alex, ne zaman ne yapacaklarını ne kendileri ne de arkadaşları anlayabilen Uğur ve Kazım.
İlk devredeki en olumlu hareket, Semih'in sezisiyle kaptığı bir sürpriz topta çok iyi zamanlamalı bir pasla Güiza'yı kaçırmasıydı. Faulle kesilen bu atak da rakibi 10 kişi bıraktı.

Fenerbahçe'nin orta sahasında defansif-ofansif en başarılı isim bu seneye kadar bu bölgede hiç görev yapmamış Semih olduğuna göre sakatlar iyileşene kadar F.Bahçe sıkıntılar yaşamaya devam edecek. Diğer gözlemlediğim bir konu da Alex artık duran topları iyi kullanamıyor. Bu da Fenerbahçe'nin duran toplardaki silahını ortadan kaldırmış durumda. Güiza yine çok gol kaçırdı ama kısa sürede patlama yapacağı görüşündeyim. Çünkü sürekli çalışıyor ve futbolu biliyor.

SELÇUK YULA: BÖYLE GİTMEZ...(FOTOMAÇ)


Ben beklerdim ki Fenerbahçe sahasında oynadığı ilk maçta rakibini boğacak, üstüne gelecek, pozisyon üstüne pozisyon bulacak golleri sıralayacak... Ama olmadı. Kafama takılan soru şu: Geçene seneki gibi Fenerbahçe, Avrupa maçlarında oynadığı futboldan ve kazandığı başarılardan sonra hep puan kaybetti. Bundan korkuyordum. Korktuğum da başıma geldi. Eğer İstanbul BŞB, 9 kişi kalmasaydı bu galibiyet elde edilebilir miydi? İşte bunları sorgulamak lazım.

Ne kadar birbirleriyle kopuk oynasa da Semih- Güiza-Alex üçgenini yadsımak mümkün değil. Aragones; bu üçgeni çok iyi ve çok akıllı kullanmalı. Çünkü Fenerbahçe'nin başarısı bu üçlüden geçiyor.

Fenerbahçe'nin futbolunu eleştirebiliriz ama dışarıda kalan 7 sakat futbolcu takıma monte edildiği zaman ne duruma geleceğini o zaman tartışırız. Şu anda Fenerbahçe'ye çok saldıranlar var. Tam takım olduğu zaman ne olacağını hep beraber göreceğiz. 9 kişi kalan 'İstanbul BŞB'yi yendi' diye kimse bayram etmiyor tabii ki.... Biraz daha dikkat. Yoksa bu iş böyle gitmez.

NECATİ BİLGİÇ: SEYİRCİYE YAZIK! (FOTOMAÇ)

106 milyon euro'luk Fenerbahçe, 6 milyon euro'luk İstanbul BŞB karşısında tel tel dökülüp rakip ancak 9 kişi kaldıktan sonra 2-0 galip geldi. Geçen sene 5 puan kaybederek kendisini şampiyonluktan eden rakibi karşısında her hattıyla dökülen kötü bir futbol sergileyen, 1 metreden sayısız goller kaçıran bu takımı 90 dakika candan alkışlayan seyirciye yazık oldu.

İstanbul BŞB yelpaze gibi açılıp kapanarak, tek top oynayarak ve iyi pas yaparak Fenerbahçe'yi oynatmadığı gibi özellikle 11 kişi oynadığı dönemde futbol dersi verdi. Kanat akınlarını iyi yapamayan, sarı-lacivertlilerin ortadan yaptığı atakları kalabalık defans içinde eriten ve iki kanattan Fenerbahçe defansını zorlayan İstanbul BŞB eğer isabetli şut atan forvetleri olsa 9 kişi kalmasına rağmen goller bulacaktı. Genç hakem Süleyman Abay, korkusuz bir maç yönetip yerinde kartlar çıkararak iyi bir yönetim gösterdi. Araya milli maçların girmesi de Fenerbahçe'nin toparlanmasına yardımcı olacaktır.
21:00
Kayserispor - Galatasaray
Turkcell Super Lig (LİG TV)
21:00
Denizlispor - Antalyaspor
Turkcell Super Lig
21:00
Eskişehirspor - Hacettepespor
Turkcell Super Lig
21:00
Bursaspor - Gençlerbirliği
Turkcell Super Lig
Haftanın Maçları
2. Hafta
 Ankaragücü 1  
  Trabzon 2  
 Ankaraspor 0  
  Gaziantep 2  
 Fenerbahçe 2  
  İ.B.B. Spor 0  
 Kocaeli 0  
  Sivas 2  
 Eskişehir -  
  Hacettepe -  
 Bursa -  
  G.Birliği -  
 Denizli -  
  Antalya -  
 Kayseri -  
  Galatasaray -  
 Beşiktaş -  
  Konya -  
Haftanın Maçları
3. Hafta
 Hacettepe Fenerbahçe Cumartesi 19:00  
 Konya Denizli Cumartesi 20:00  
 Kayseri Kocaeli Cumartesi 20:00  
 Galatasaray Antalya Cumartesi 21:45  
 Sivas Bursa Pazar 19:00  
 G.Birliği Eskişehir Pazar 20:00  
 Gaziantep Ankaragücü Pazar 20:00  
 İ.B.B. Spor Ankaraspor Pazar 20:00  
 Trabzon Beşiktaş Pazar 21:45