kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
31 Ağustos 2008, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak
 
24 Saat
24 Saat

Kadın sürekli konuştuğu için hanesine eksi puan yazılır!

Güncelleme : 24.08.2008 01:10
- 'Kaçan kovalanır, susan kazanır' taktikleri veriyorsunuz. Böyle taktik kaldı mı artık?
- Ö.U:
Microsoft ve Yahoo ilişkisini düşünün. Kaçan kovalanıyor! Yahoo, Microsoft'un teklifini reddedetti ve bu sayede Google'la anlaşırken kendi fiyatını dörde katladı.
- İ.U: Bunlar atasözleri gibidir, boşu boşuna söylenmez! Kadınları Kullanma Kılavuzu'nu yazıyordum, "Peki erkeklerin numaraları nedir?" dedim Özgür'e. "Biz susarız," dedi. Kadınlar konuşur konuşur, haneye eksi puan yazılır.

- Ne yapmak lazım?
- İ.U:
Ben de sustum ilk kavgada. Özgür bekledi; nasılsa dalaşacağımı, nasılsa kavga edeceğimi, kendimi tutamayacağımı zannetti ama iki saat sustum. Mesela "Bu kitapları yazdın, şimdi ne yapacaksın ilişkinde," diyenler de oluyor. Bitmiyor ki! Birincisi bizim yuvamız oyun parkımız. Sürekli zekâmı kullanmam, sürekli yeni bir şey keşfetmem gerekiyor. Bu yeni keşfettiğim şeyler de ilişkimizi dinamik tutuyor.

- İlişkilerin bir matematiği olabilir mi? Duyguları taktikle yönetmek mümkün müdür?
- İ.U:
Önce ne istediğini sorarsın o insana, o ilişkiden beklentisi ne, nasıl bir ilişki istiyor? Sonra o ilişkiyi kurması için dış etkileri temizlemeye başlarsın. Mesela arkadaşlarının beğenip beğenmemesi önemli olmamalı senin için. Öze inmek gerekir. Karşımızdakinin nasıl göründüğüne, imajına bakıyoruz biz hep...
- Ö.U: İlişkileri bitirenler, insanlardan çok çevre. İnsanlar o kadar farklı şeylere takıyorlar ki, bunların hepsi de sosyal klişe. Başarı mesela, bir klişedir. 'Hâlâ bu kızla mı berabersin' klişesi. Tak giriyor etki altına. Bu etkilerden ne kadar kurtulursan o kadar doğru ilişki kurabilirsin.