kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Ağustos 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Profesyonelliği zorlaştıracağız!

Yeni Haber
Atina Olimpiyat Oyunları'nda Milli Takım formasını giyen boksörlerden büyük bölümünün, daha sonra profesyonelliği tercih etmesi ve Pekin Olimpiyatları'na katılmaması, Boks Federasyonu'nu bu konuda önlem almaya yöneltti...
Boks Federasyonu Başkanı Caner Doğaneli, 2004 yılında Yunanistan'ın başkenti Atina'da düzenlenen Olimpiyat Oyunları'nda mücadele eden boksörlerden Atagün Yalçınkaya, Sedat Taşçı, Selçuk Aydın, Mustafa Karagöllü ve Ertuğrul Ergezen'in profesyonelliğe geçtiğini hatırlatarak, şunları söyledi:

''Bu sporcularımızdan Atagün Yalçınkaya, henüz 17 yaşında olmasına rağmen Atina Olimpiyatları'nda gümüş madalya kazanmıştı. Sedat Taşçı'nın gençler dünya şampiyonluğu, Selçuk Aydın ve Mustafa Karagöllü'nün de Avrupa ikincilikleri bulunuyordu. Fakat Atina Olimpiyatları sonrası profesyonel oldukları için, Pekin Olimpiyatları'nda bu sporcularımızın hiçbirinden yararlanamadık. Belki bu tecrübeli sporcularımızdan bazıları, Pekin Olimpiyatları'nda takımımızda yer alsa, daha başarılı sonuçlar alabilirdik. Tamamen genç sporculardan kurulu yeni bir takımla Pekin'e gittik.

Elbette her sporcunun, kendi geleceğiyle ilgili karar verme hakkı vardır. Fakat amatör boksta uluslararası başarılara ulaşabilmemiz için, yetenekli sporcularımızı zamanından önce profesyonelliğe kaptırmamamız lazım. Bunun için yönetmelik değişikliği yapmayı ve profesyonelliğe geçiş için birtakım kriterler getirmeyi planlıyoruz. Böylece boksta profesyonellik, hem bir üst kademeye yükselme olarak görülecek hem de bunu elde edebilmek için amatör boksta başarı kazanma konusunda sporcuların motivasyonu artacak.''

Doğaneli, yapacakları yönetmelik değişikliğine göre, 28 yaşını dolduran boksörlerin şartsız olarak profesyonelliğe geçebileceğini belirterek, ''Daha küçük yaştaki boksörlere ise olimpiyat oyunları ya da dünya şampiyonasında madalya kazanma, Avrupa şampiyonasında altın madalya alma gibi kriterler getireceğiz'' dedi.

Caner Doğaneli, boksörlerin profesyonelliği tercih etmesinin önüne geçmenin en önemli yolunun ise ekonomik ve sosyal sorunlarının çözümü olduğunu sözlerine ekledi.

AA
21:00
Ankaragücü - Trabzonspor
Turkcell Süper Lig (LİG TV)
Haftanın Maçları
2. Hafta
 Ankaragücü 1  
  Trabzon 2  
 Ankaraspor -  
  Gaziantep -  
 Fenerbahçe -  
  İ.B.B. Spor -  
 Kocaeli -  
  Sivas -  
 Eskişehir -  
  Hacettepe -  
 Bursa -  
  G.Birliği -  
 Denizli -  
  Antalya -  
 Kayseri -  
  Galatasaray -  
 Beşiktaş -  
  Konya -  
Haftanın Maçları
2. Hafta
 Ankaragücü Trabzon Cuma 21:00  
 Ankaraspor Gaziantep Cumartesi 21:00  
 Fenerbahçe İ.B.B. Spor Cumartesi 21:00  
 Kocaeli Sivas Cumartesi 21:00  
 Eskişehir Hacettepe Pazar 21:00  
 Bursa G.Birliği Pazar 21:00  
 Denizli Antalya Pazar 21:00  
 Kayseri Galatasaray Pazar 21:00  
 Beşiktaş Konya Pazartesi 21:00