kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Ağustos 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Kartal'ın UEFA şovu

Fatih DOĞAN
Beşiktaş, deplasmanda yendiği zayıf rakibi Siroki Brijeg'i İnönü'de de gole boğup taraftarına keyifli bir gece yaşattı. Uğur, Serdar Özkan, Bobo ve Tello'nun golleri siyah beyazlı takıma UEFA'da turu getirdi..
Siyah-beyazlı takımın Antalya'da taraftarına kalp spazmı geçirten sancılı galibiyetinin ardından, kendi saha ve seyircisi önünde oynayacağı dün geceki maç doğal bir albeniye dönüştü.

*BEŞİKTAŞ - NK SIROKI BRIJEG MAÇINDAN KARELER...


Ertuğrul Sağlam 11'de Gökhan'ın yerine Zapotocny, Ali Tandoğan'ın yerine Serdar Kurtuluş, Aydın'ın yerine de Serdar Özkan değişikliği ile başlaması ligin ilk karşılaşmasından çok etkilendiğinin göstergesiydi. Sistem yine 4-2-3-1 üzerine kurulsa da Cisse'nin daha fazla sorumluluk alması ve geri dönüşlerde boşalttığı alanı doldurması gözle görülen en önemli değişiklikti. Bu değişiklik orta sahada önemli işler yapan Uğur İnceman'ın sade ama verimli futbolunu 14. dakikada golle taçlandırmasını sağladı. Holosko'nun pasında rakiplerini geçen Uğur ters köşeden perdeyi açtı: 1-0.

GECENİN KAHRAMANI BOBO'YDU
36'da Serdar Özkan, Holosko'dan aldığı topla metre gittikten sonra kaleciyle karşı karşıya kaldı. Bobo'ya vermek yerine vurmayı tercih edince kaleci Vasilsj gole izin vermedi. Ancak Bobo 49'da Serdar Özkan'a 'alta at' dercesine verdiği topla birlikte takım olma dersi de verdi: 2-0. Antalya'da şova başlayan Bobo 'Beni satan şampiyonluğu satar' der gibi tek kişilik şovuna devam etti. 52, 54 ve 57'de Delgado'ya 3 net pas çıkardı. Ancak Arjantinli bir kaleciye, bir direğe ve bir defansa takılarak bunları gole çeviremedi. 58'de Tello'nun sol çizgiye inerek yaptığı ortasını gole çeviren Bobo 'Gol benim işim' dedi: 3-0. Tello'nun geride değil önde oynama isteği teknik kadroyu zorlayacak gibi gözükürken, defansın 'şaşkın duruşu' kafalardaki soru işaretlerini gidermeye yetmedi. Gecenin kahramanı Bobo'nun pasında Ertuğrul Sağlam tarafından ikinci yarı öne çekilen Tello skoru 4-0'a taşıyarak maça noktayı koydu. Siroki karşısında alınan bu skor ve iki galibiyet Beşiktaş'a bir üst turu getirmesinin önemi kadar sezona giriş ve eksiklerin de görülmesi açısından dört dörtlük bir başlangıç oldu.
21:00
Ankaragücü - Trabzonspor
Turkcell Süper Lig (LİG TV)
Haftanın Maçları
2. Hafta
 Ankaragücü 1  
  Trabzon 2  
 Ankaraspor -  
  Gaziantep -  
 Fenerbahçe -  
  İ.B.B. Spor -  
 Kocaeli -  
  Sivas -  
 Eskişehir -  
  Hacettepe -  
 Bursa -  
  G.Birliği -  
 Denizli -  
  Antalya -  
 Kayseri -  
  Galatasaray -  
 Beşiktaş -  
  Konya -  
Haftanın Maçları
2. Hafta
 Ankaragücü Trabzon Cuma 21:00  
 Ankaraspor Gaziantep Cumartesi 21:00  
 Fenerbahçe İ.B.B. Spor Cumartesi 21:00  
 Kocaeli Sivas Cumartesi 21:00  
 Eskişehir Hacettepe Pazar 21:00  
 Bursa G.Birliği Pazar 21:00  
 Denizli Antalya Pazar 21:00  
 Kayseri Galatasaray Pazar 21:00  
 Beşiktaş Konya Pazartesi 21:00