kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Ağustos 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
KAZIM KANAT

Güzel şeyler yazalım

Şimdi güzel şeyler zamanı. Önce Hocaefendi Ertuğrul Sağlam'ı tebrik ediyorum. Eleştirileri dinledi, onlardan ders çıkardı ve inandığı doğruları sahiplendi. Sistemden vazgeçmedi. Futbolcularını sisteme uymaya zorladı. Doğru mantık da bu. Çünkü sistemi değiştirmek demek, her şeyi yeniden yapmak demek. Bu, büyük bir riskti. Hocaefendi bakın neler yaptı:
1- Savunmanın göbeğinde ilk toplara basma konusunda hata yapan ve kademede sorun yaratan Gökhan Zan'ı bir köşeye çekti. Bu, Gökhan Zan'dan vazgeçmek değil. Ayrıca o bölgeye İbrahim Toraman da gelecek. Böylece takım içinde rekabet olacak. Ama bu bölgede bir sorun var. Yan ve yüksek toplarda hala rakibe kafa vurduruluyor.
2- Orta sahadaki reform kenarlarda yapıldı. Sağda Serdar Kurtuluş, solda Serdar Özkan futbol felsefeleriyle Beşiktaş'ın dengesini sağladılar. Yani bu bölgeyi iyi kapattılar. Ama asıl devrim iki ön libero (Cisse ve İnceman) Beşiktaş'ın ana merkezi oldular. Yani savaş karargahı... Eleştirimiz şuydu: İnceman ile Cisse neden hücum çıkmaz ve şut atmazlar? Bu eleştiriye ilk cevap İnceman'dan geldi. Sürekli hücuma çıktı ve topla buluştuğu an kafasını kaldırarak golünü attı. Bu gol, kupada turu getirdi. Öteki goller ise pastanın kreması oldu.

BU BOBO ÇOK İŞ YAPAR
3- Hücum organizasyonunda temel nokta Matias Emilio Delgado'nun futbol felsefesi. Delgado savunmaya değil sürekli hücuma destek verdi. Hem diri ve güçlü kaldı hem de futbolun patronluğunu eline aldı. Burada bir nokta çizelim. Bobo'nun golcülüğünü değil asist yapma özelliğini övelim. İşte böyle bir Bobo, Beşiktaş'a çok şey verir.
Şimdi gecenin sorusu şu: Beşiktaş bu futbolu Türkiye'de oynarsa ne olur? Cevap belli: Tribünler dolar ve Beşiktaş şampiyon olur.
Ama bu sorunun gerçek cevabı bu değil. Beşiktaş böyle bir rakibi Türkiye Ligi'nde bulamaz. Çünkü bu takım Bank Asya 1. Lig'de bile orta sıralarda yer alır. Bu satırları ısrarla ve altını çizerek yazıyorum. Beşiktaşlılar kendinizi kandırmayın. Bu maçın skoruna aldanmayın. Eğer bunu yaparsanız, Beşiktaş'a da en büyük kötülüğü yaparsanız. Beşiktaş bu takıma bile üç net pozisyon verdi. Atılan dört gol, gole çevrilemeyen beş pozisyon önemli değil. Önemli olan rakibe verilen pozisyonlar. Dikkat!
21:00
Ankaragücü - Trabzonspor
Turkcell Süper Lig (LİG TV)
Haftanın Maçları
1. Hafta
 Galatasaray 4  
  Denizli 1  
 Hacettepe 1  
  Bursa 2  
 İ.B.B. Spor 0  
  Eskişehir 0  
 Sivas 0  
  Kayseri 0  
 Gaziantep 1  
  Fenerbahçe 0  
 Trabzon 2  
  Ankaraspor 0  
 Konya 3  
  Ankaragücü 2  
 G.Birliği 1  
  Kocaeli 1  
 Antalya 2  
  Beşiktaş 3  
Haftanın Maçları
2. Hafta
 Ankaragücü Trabzon Cuma 21:00  
 Ankaraspor Gaziantep Cumartesi 21:00  
 Fenerbahçe İ.B.B. Spor Cumartesi 21:00  
 Kocaeli Sivas Cumartesi 21:00  
 Eskişehir Hacettepe Pazar 21:00  
 Bursa G.Birliği Pazar 21:00  
 Denizli Antalya Pazar 21:00  
 Kayseri Galatasaray Pazar 21:00  
 Beşiktaş Konya Pazartesi 21:00