kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Ağustos 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Antalya'nın cezası kesildi!

Yeni Haber
Turkcell Süper Lig'de sezonla birlikte cezalar da başladı. İlk haftanın en olaylı maçı olarak dikkat çeken Antalyaspor - Beşiktaş maçında yaşananlar nedeniyle Antalyaspor'a saha kapama cezası geldi...
Talimatnamenin değişmesinin ardından PFDK tam 12 Turkcell Süper Lig takımına birden ceza verdi. En ağır ceza Antalyaspor'a saha kapatma ile verilirken, en ucuz atlatanlar ise ihtar cezası alanlar oldu. Bu arada Kayserisporlu Mehmet Eren Boyraz da 2 maçtan men edildi.

PFDK, itfaiye aracı getirmeyene, foto muhabirlerinin yeşil alana girmesine göz yumana, sahaya Turkcell Süper Lig panosunu getirmeyene, skorboardda resmi müsabaka logosu olmayana; kısacası talimatlara en küçük şekilde dahi uymayana ceza yağdırdı.

İşte PFDK'nın ceza yağmuru:

ANTALYASPOR: 1 MAÇ SAHA KAPATMA, İHTAR VE 10.000 YTL

Beşiktaş maçında taraftarların Şeref Tribünü'ne yönelik hareketlerinden ötürü 1 maç saha kapatma, biletsiz seyirci alınmasından dolayı 10.000 YTL para, skorboardda resmi müsabaka logosu yer almamasından dolayı da ihtar cezası verildi.

KAYSERİSPOR: MEHMET EREN'E 2 MAÇ VE 24.000 YTL

Sivasspor maçında takım halinde sportmenliğe aykırı hareket nedeniyle kulübe 24.000 YTL para cezası verildi. Bu arada Mehmet Eren Boyraz'a da rakip takım oyuncusuna yönelik kural dışı hareketi nedeniyle 2 resmi maçtan men cezası verildi. Ayrıca PAF Ligi maçında rakibine yönelik kural dışı hareket yapan Armağan Kuş'a da 2 maç ceza verildi.

SİVASSPOR: İHTAR

Kayserispor maçında foto muhabirlerinin statüye aykırı şekilde çekim yapmalarından dolayı ihtar cezası verildi.
BEŞİKTAŞ: 10.000 YTL VE TERCÜMANA 15 GÜN

Antalyaspor maçında taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle 10.000 YTL para, tercüman Arda Kabaklı'nın akredite edilmediği alanda bulunmasından dolayı da 15 gün hak mahrumiyeti ile cezalandırıldı.

GALATASARAY: 12.500 YTL VE İHTAR

Denizlispor maçında merdiven boşluklarının boş bırakılmamasından dolayı 10.000 YTL, seremoni esnasında Turkcell Süper Lig panosunu hazır bulundurmamasından dolayı 2.500 YTL olmak üzere toplam 12.500 YTL para, skorboardda resmi müsabaka logosu yer almamasından dolayı da ihtar cezası verildi.

TRABZONSPOR: İHTAR VE 2500 YTL

Ankaraspor maçında skorboardda resmi müsabaka logosu yer almadığı için ihtar cezası verilirken, akreditasyon denetimi yapılmamasından dolayı da 2500 YTL para cezası verildi.

GAZİANTEPSPOR: 10.000 YTL VE İHTAR

Fenerbahçe maçında taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle 5.000 YTL, foto muhabirlerinin yeşil zeminde yer almasından dolayı 2.500 YTL, tribün biletlerinin farklı renk kodları içermemesinden dolayı 2.500 olmak üzere toplam 10.000 YTL para cezasına; skorboardda resmi müsabaka logosu yer almamasından dolayı da ihtar cezası verildi.

İSTANBUL BŞB: İHTAR
Eskişehirspor maçında foto muhabirinin statüye aykırı şekilde çekim yapmalarından dolayı ihtar cezası verildi.

GENÇLERBİRLİĞİ: İHTAR
Kocaelispor maçında stadyumda itfaiye aracı bulundurulmamasından dolayı ihtar cezası verildi.

HACETTEPE: 2 KEZ İHTAR
Bursaspor maçında stadyumda itfaiye aracı bulundurulmamasından ve skorboardda resmi müsabaka logosu yer almamasından dolayı 2 kez ihtar cezası verildi

KONYASPOR: 10.000 YTL
Ankaragücü maçında taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle 7.500 YTL, akreditasyon kartı olmayan kişilerin yeşil zeminde yer almasından dolayı 2.500 YTL olmak üzere toplam 10.000 YTL ile cezalandırıldı.

ANKARAGÜCÜ: 10.000 YTL
Konyaspor maçında taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle 10.000 YTL ile cezalandırıldı.
Bu arada İstanbul Büyükşehir Belediye-Eskişehirspor maçının saha komiseri Cemalettin Yurtsevener, görev yerine geç geldiği için 45 gün hak mahrumiyeti cezası aldı.

CİHAN
21:00
Ankaragücü - Trabzonspor
Turkcell Süper Lig (LİG TV)
Haftanın Maçları
2. Hafta
 Ankaragücü 1  
  Trabzon 2  
 Ankaraspor -  
  Gaziantep -  
 Fenerbahçe -  
  İ.B.B. Spor -  
 Kocaeli -  
  Sivas -  
 Eskişehir -  
  Hacettepe -  
 Bursa -  
  G.Birliği -  
 Denizli -  
  Antalya -  
 Kayseri -  
  Galatasaray -  
 Beşiktaş -  
  Konya -  
Haftanın Maçları
2. Hafta
 Ankaragücü Trabzon Cuma 21:00  
 Ankaraspor Gaziantep Cumartesi 21:00  
 Fenerbahçe İ.B.B. Spor Cumartesi 21:00  
 Kocaeli Sivas Cumartesi 21:00  
 Eskişehir Hacettepe Pazar 21:00  
 Bursa G.Birliği Pazar 21:00  
 Denizli Antalya Pazar 21:00  
 Kayseri Galatasaray Pazar 21:00  
 Beşiktaş Konya Pazartesi 21:00