kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Ağustos 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Kilit Kadıköy

F.Bahçe, Şampiyonlar Ligi'nde Arsenal, Porto ve Dinamo Kiev'le aynı gruba düştü. Rakipler deplasmanda başarılı değil. Kanarya ise Kadıköy'de önüne geleni yıkıyor. İçeride 9 puan, turun anahtarı..
Geçen sezon Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final oynayan Fenerbahçe'nin bu yıl ilk turdaki rakipleri belli oldu. Geçen yıl olduğu gibi yine G Grubu'na düşen sarı-lacivertli takım İngiltere'den Arsenal, Portekiz'den Porto ve Ukrayna'dan D.Kiev'le tur mücadelesi yapacak. 16 Eylül-10 Aralık arasında yapılacak grup mücadelesinde ilk iki sırayı alan takımlar ikinci tura çıkacak; üçüncü olanlar UEFA Kupası'na 3. turdan katılacak. Kolay rakibin olmadığı Şampiyonlar Ligi'ndeki mücadelesinde Fenerbahçe'nin en önemli avantajı, Şükrü Saracoğlu Stadı. Kanarya, Avrupa'da 14 maçtır yenilmediği, üst üste 8 maçını kazandığı Kadıköy'de üçte üç yaparsa tur şansını çok artıracak. Rakiplerin başarılı olmayan dış saha performansları bu olasılığı güçlendiriyor. Ancak üç deplasmanda da Fenerbahçe fazla seyirci desteği bulamayacak. Dışarıda alınacak puan ya da puanlar ise tur vizesini getirecek.

GÖBEK ÇATLADI
Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'ne başlarken önemli bir dezavantajı daha var. Savumanın göbeğindeki iki oyuncudan Edu sakat; Lugano ilk maçta cezalı. Yani 17 Eylül'deki Porto deplasmanında F.Bahçe defansının ortası Yasin, Önder, Can üçlüsünden ikisine emanet olacak.

FİKSTÜR KÖTÜ
Kanarya, grup mücadelesine Porto'da başlayacak. Kış ortasındaki Kiev deplasmanı ile üst üste iki Arsenal maçı, F.Bahçe adına fikstürü 'kötü' hale getiriyor.

17 Eylül Porto (D)
30 Eylül D.Kiev
21 Ekim Arsenal (D)
5 Kasım Arsenal
25 Kasım Porto
10 Aralık D.Kiev (D)
21:00
Ankaragücü - Trabzonspor
Turkcell Süper Lig (LİG TV)
Haftanın Maçları
2. Hafta
 Ankaragücü 1  
  Trabzon 2  
 Ankaraspor -  
  Gaziantep -  
 Fenerbahçe -  
  İ.B.B. Spor -  
 Kocaeli -  
  Sivas -  
 Eskişehir -  
  Hacettepe -  
 Bursa -  
  G.Birliği -  
 Denizli -  
  Antalya -  
 Kayseri -  
  Galatasaray -  
 Beşiktaş -  
  Konya -  
Haftanın Maçları
2. Hafta
 Ankaragücü Trabzon Cuma 21:00  
 Ankaraspor Gaziantep Cumartesi 21:00  
 Fenerbahçe İ.B.B. Spor Cumartesi 21:00  
 Kocaeli Sivas Cumartesi 21:00  
 Eskişehir Hacettepe Pazar 21:00  
 Bursa G.Birliği Pazar 21:00  
 Denizli Antalya Pazar 21:00  
 Kayseri Galatasaray Pazar 21:00  
 Beşiktaş Konya Pazartesi 21:00