kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Ağustos 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

'Yunus Emre olursa risk var demektir'

Yılmaz Yeni TL'de Yunus Emre gibi Türk edebiyat ve tarihinden tanınmış isimlerin olup olmadığı yönündeki soruya ise şu karşılığı verdi: "Açıklandığında Yunus Emre çıkarsa bunun önceden duyulmuş olması bir risktir kabul ediyorum. Soru çok önemli ama yanıtlayamıyorum. Heyecan yaratma önemli. Çıktığında hep birlikte göreceğiz. Hep beraber 3 Ekim'i bekleyelim."

SIR GİBİ SAKLANDI
Diğer yandan, paranın arka yüzünde hangi yüzlerin yer alacağı konusunda Merkez Bankası sır vermedi. Başkan Yılmaz, dağıtılan broşürlerden şifrelerin çözülmesi önerisinde bulundu. Broşürde gül, yonca yaprağı, rakam, mürekkep, nota, kuş ve uçuşla ilgili figürler yer aldı. Bu semboller basın mensupları ve bürokratlar arasında espri konusu oldu. Kimisi nota işaretlerini görünce "Itri, uçuş sembolünü görünce de Hazerfan Ahmet Çelebi de yeni TL'lerde yer alacak" yorumu yaptı.

BAŞBAKAN TL'Yİ GÖRDÜ
Başkan Yılmaz, tanıtım kampanyası için Başbakan Erdoğan'ın da aktif rol alacağını söyledi. Yılmaz, önceki gün Erdoğan'la yaptığı görüşmede yeni TL'yi gösterdiklerini, onun da "hayırlı olmasını" dilediğini söyledi. Yılmaz, "Başbakan'a yeni TL hediye ettiniz mi?" sorusuna ise gülerek, "Öyle bir şey yapmadık" karşılığını verdi.