kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Ağustos 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Sünnet düğününe milyon dolar devlete vergiye gelince bin dolar

İsmet ACAR SABAH-BURSA
Stadyum ve helikopter kiralayıp oğluna sünnet düğünü yapan emlakçı Dengiz'in vergi dairesine sadece 8.500 YTL kazanç gösterip 1.325 YTL vergi ödediği ortaya çıktı..
Bursa'da geçen hafta 11 yaşındaki oğlu Tahsin'e, stadyum ve helikopter kiralayıp, şarkıcı getirerek 3 gün 3 gece milyon dolarlık sünnet düğünü yapan emlakçı İsmail Dengiz'in, 2007 yılında vergi dairesine 8 bin 500 YTL kazanç bildirdiği ve sadece 1.325 YTL vergi ödediği ortaya çıktı. Ayrıca Dengiz'in, sahtecilik suçlamasıyla hapiste yattığı öğrenildi. Kayapalı Arsa İnşaat ve Emlak Ofisi Yönetim Kurulu Başkanı olan İsmail Dengiz'in, 5 bin davetiye dağıtıp, yerel gazeteye tam sayfa davet ilanı vererek yaklaşık 10 bin kişiyi ağırladığı gösterişli sünnet düğünü gazetelerde ve televizyonlarda haber olunca, maliye inceleme başlattı. Bursa Vergi Dairesi Denetleme Grup Müdürlüğü görevlilerinin incelemesi devam ederken, Dengiz'in geçen mart ayında bağlı olduğu vergi dairesine 2007 yılı beyanı olarak 8 bin 500 YTL kazanç bildirdiği ve bunun üzerinden 1.325 YTL (yaklaşık bin dolar) vergi tahakkuk ettirildiği ortaya çıktı.

SAHTECİLİKTEN HÜKÜM GİYMİŞ
Dengiz'in, adli sicil kaydında 'sahtecilik' suçundan sabıkalı olduğu öğrenildi. 2001 yılında Bursa 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 2 yıl 5 ay 5 gün hapis cezasına çarptırılan Dengiz, 8 Ekim 2003 günü girdiği Bursa E Tipi Cezaevi'nden 12 Ağustos 2004 tarihinde şartla tahliye edildiği ortaya çıktı. Geçen yıl ödediği verginin miktarını sorduğumuz İsmail Dengiz ise, "Ben nereden bileyim? Muhasebecim bilir" diye yanıtladı. Hapse girdiğini de kabul etmeyen Dengiz, "İsim benzenliği olabilir" dedi. Ancak Dengiz'in hapse girdiği polis yetkililerince de doğrulandı. Düğünün en çok mali boyutunun konuşulduğunu, ancak durumun söylenenden farklı olduğunu öne süren Dengiz, "Benim düğünle ilgili harcamam çok cüzi miktardır. Düğün, eşimin, dostumun katkısıyla oldu. Zengin adam değilim. Çok param olsa da zaten bu kadar harcamazdım'' dedi.