kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Ağustos 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

22 kamyon banknot para 2009'da piyasaya çıkacak

HAZAL ATEŞ - ANKARA
Yeni TL'yi tanıtım kampanyası, "Türk Lirası geliyor, paramız yenileniyor" sloganıyla başlayacak. Piyasaya, yaklaşık 22 kamyon TL sürülecek. Atatürk portresi banknotların ön yüzünde yer alacak..
Türkiye yılbaşında yeni TL ile tanışmaya hazırlanıyor. Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, "Zaman zaman ben de YTL ve TL'yi karıştırıyorum" derken, vatandaşın bu sorunu yaşamaması için yapılacak kampanya "Türk Lirası geliyor, paramız yenileniyor" sloganıyla 3 Ekim'de start alacak. TL'ye geçişe yönelik tanıtım kampanyası için milyonlarca afiş, kitapçık, broşür ve etiket bastırıldı. 26 milyar TL değerinde, toplam ağırlığı 550 ton civarında, yaklaşık 22 kamyon kağıt banknot piyasaya sürülecek. Bunun maliyeti 20 milyon dolar olarak hesaplandı. Kağıt banknotta en büyük kupür 200 TL olacak. Merkez Bankası, YTL'nin 'Y'sinin kaldırılması için start verdi. Değişen boyutları, gelişmiş güvenlik özellikleri ve yenilenen tasarımları ile yeni banknot ve madeni paralar "Türk Lirası (TL)" ve "Kuruş (Kr)" olarak 1 Ocak 2009'dan itibaren dolaşıma girecek. Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, "Yeni Türk Lirası'ndan Türk Lirası'na Geçiş Tanıtım Kampanyası" toplantısında, yeni TL için yapılacak kampanyayı değerlendirdi.

'BEN DE KARIŞTIRIYORUM'
YTL ile birlikte paradan 6 sıfır atılırken, devletin tepesindekiler bile rakam açıklarken zorlanıyor. Başkan Yılmaz da, zaman zaman YTL ve TL'yi karıştırdığını söyledi. Bu durumun değişmesinin zaman alacağını anlatan Yılmaz, "Kafamızdan yüksek enflasyon dönemlerini silersek bu sorun da çözülür" dedi.