kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Ağustos 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Haber turu

Turkcell BeST'in % 80'ini devraldı
Türkiye'nin önde gelen mobil operatörü Turkcell 500 milyon dolar hisse ve 100 milyon dolar da sonradan yapmayı taahhüt ettiği toplam 600 milyon dolarlık bedelle satın almak için anlaştığı Belarus'un üçüncü mobil operatörü BeST'in yüzde 80 hissesinin devir işlemlerini tamamladı. Kalan ödeme de yılda 100'er milyon dolarlık taksitlerle 2009 ve 2010'da tamamlanacak. Turkcell ayrıca BeST'in tüm bir mali yıl için net kâr açıklayacağı ilk yıl da 100 milyon dolarlık ek bir ödeme daha yapılmasının beklendiğini açıkladı.

Bratz, Mattel'e tazminat ödeyecek
ABD'de, Mattel oyuncak firması Bratz bebeklerin telif hakkıyla ilgili olarak MGA Entertainment'e karşı açtığı davada 100 milyon dolar tazminat kazandı. Barbie bebeklerin ve dünyanın en büyük oyuncak üreticisi Mattel'in, Bratz bebeklerin üreticisi MGA Entertainment'e karşı açtığı ve 2 milyar dolar tazminat istediği telif hakkı davasının görüldüğü Kaliforniya eyaletinde jüri, MGA'yı Mattel'e 100 milyon dolar tazminat ödemeye mahkûm etti. Jüri, üç aydır süren davada Bratz'ı tasarlayan Carter Bryant'ın, bu tasarımını Mattel firmasında çalışırken yaptığına hükmetti.

KGS'li HalkCard alışverişe yansıyacak
Halkbank, şeffaf tasarımlı yeni kredi kartı HalkCard Advantage'ı hizmete sundu. HalkCard Advantage sahipleri, Advantage Club Lounge ve Valet Parking ayrıcalıklarından da yararlanabilecek. 1 Aralık 2008 tarihine kadar HalkCard Advantage'a ilk defa başvuran ve başvurusu onaylanan müşterilerine kredi kartı ile birlikte 20 YTL Advantage Nakit Puan hediye edecek. Yeni Halkbank kredi kartlarından HalkCard Advantage KGS ve HalkCard Advantage Business KGS, para yüklemeye gerek kalmadan otoyol ve köprü geçişlerinde de kullanılabilecek. Yüzde 20 indirimli geçiş bedeli, kredi kartı hesabına alışveriş olarak yansıyacak.