kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Ağustos 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Sanayici isyanda: Faizden bunaldık vergi ve istihdam yükü ağır geldi

Hazal ATEŞ ANKARA
Türkiye ekonomisinin atardamarı reel sektör, ağır vergi yükü, yüksek faiz, elektrik başta olmak üzere girdi maliyetlerindeki artışa isyan etti. Avrupa standartlarını sağlayacak yeni bir ekonomi programı istedi..
İLİŞKİLİ HABERLER
Sanayici isyanda: Faizden bunaldık vergi ve istihdam yükü ağır geldi
Türkiye ekonomisinin atardamarı 58 reel sektörün temsilcisinden aynı ses yükseldi; "AB standartlarını sağlayacak yeni bir ekonomik program istiyoruz!" Düşük kur, değerli YTL ve yüksek faize isyan eden reel sektör temsilcileri, istihdam üzerindeki vergi yükünün hafifletilmesini, elektrik başta olmak üzere girdi maliyetinin aşağı çekilmesini ve finansman olanaklarının artırılmasını istedi. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) organize ettiği 4. Türkiye Sektörel Şurası, Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren Başkanlığı'nda toplandı. Toplantıya, Sanayi Bakanı Zafer Çağlayan, Devlet Bakanı Mehmet Şimşek ve Kürşad Tüzmen, Enerji Bakanı Hilmi Güler, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, üst düzey bürokratlar ve 58 reel sektör temsilcisi katıldı. Reel sektörün sorunları ve çözüm önerilerinin masaya yatırıldığı toplantıda, açılış konuşmasını yapan Ekren, Orta Vadeli Program ile Merkez Bankası'nın enflasyon hedefini değiştirdiğini anımsatarak, "Bu da önümüzdeki 3 yıl içinde enflasyonda yeni bir patikanın söz konusu olacağının sinyalini verdi" dedi.

VERGİ İNDİRİMİ SÖZÜ
TOBB'da yapılan ve 10 saat süren 4. Türkiye Sektörel Şurası'nın ardından açıklama yapan Devlet Bakanı Nazım Erken, reel sektörün önünü açmak için gerekli çalışmaların yapılacağını belirterek, yeni bir teşvik paketi hazırladıklarını duyurdu. Ekren, "Hem sektörel yatırımları hızlandırmak hem de bölgesel dengesizlikleri gidermek için yeni bir yatırım teşvik paketi hazırlıyoruz. Yıl sonuna kadar sonuçlandırılacak" dedi. Ekren, maliyetlerin aşağı çekilmesi için enerji, ulaştırma, telekomünikasyon sektörleri ve işgücü piyasalarına yönelik çalışmaların hızla devam edeceğini anlattı. Ekren, şuranın ardından Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nu topladı. Toplantıda, tekstil, hazır giyim, konfeksiyon değişim ve dönüşüm strateji belgesine son şekli verildi.