kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Ağustos 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Pekin günlüğü

Ve Messi Pekin'de yok!
ULUSLARARASI Spor Tahkim Mahkemesi, başta CityBarcelona olmak üzere FIFA'nın ''23 yaş ve altı oyuncuların, 2008 Pekin Olimpiyatları'na katılmasına izin verilecek'' kararına yaptıkları itirazı kabul etti. CAS Genel Sekreteri Matthieu Reeb karara gerekçe olarak, ''Olimpiyatlardaki futbol turnuvasının, FIFA'nın takviminde yer almamasını'' gösterdi. Barcelona Messi'yi Arjantin, Schalke 04 Rafinha'yı, Werder Bremen de Diego'yu Brezilya Milli Takımı'na göndermek istememişti. Bu karardan sonra milli takım ile Çin'de bulunan Messi'nin İspanya'ya dönmesi bekleniyor.

Köyden küçük ülkesi var
HALTERCİ Itte Detenamo'nun ülkesi Nauru, Pekin'deki Olimpiyat Köyü'nden daha küçük. Büyük Okyanus'da küçük bir ada devleti olan Nauru'nun oimpiyatlara gönderdiği tek sporcu Detenamo, pek az kişi tarafından tanınan bayrakları göndere çekilirken, ''Çok ama çok gurur duydum'' dedi. 13 bin nüfusu ile Pekin Olimpiyat Köyü'nde barınacaklardan 3 bin kişi az olan Nauru'nun resmi başkenti bulunmuyor. 20 kilometre karelik bir adada kurulu olan bağımsız Nauru'nun doğusunda Yeni Gine, kuzeyinde ise ekvator ve Marshall adaları yer alıyor.

Judoda favori Japonya
29. YAZ Olimpiyat Oyunları'nda judoda 9- 15 Ağustos tarihleri arasında yapılacak müsabakalarda, 147'si bayan 386 sporcu mücadele edecek. University of Science and Technology Gymnasium'da düzenlenecek mücadeleler, erkeklerde 100 kg, -60 kg, 60kg, 66kg, 73kg, 81kg, 90kg, bayanlarda ise 78kg, 48kg, 48kg, 52kg, 57kg, 63kg ve 70kg kategorilerinde yapılacak. Türkiye'nin erkeklerde 73 kiloda Sezer Huysuz ile katıldığı judoda, Japonya'nın her zamanki üstünlüğünü koruması bekleniyor.