kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Ağustos 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
YANIT AYDIN

Pekin'de iki kraliçe

ALİ ERDOĞAN
Atletizm Milli Takımımız'ın iki bayan yıldızı Nevin Yanıt ve Merve Aydın, Çin milli giysileri ile Türkiye'ye selam gönderip, "İnşallah kürsüden de madalyalı selamlarımızı iletiriz" dediler..
Atletizmde bayanlarda iki madalya umudumuz Nevin Yanıt ve Merve Aydın, beklentileri boşa çıkarmayacaklarını söylediler. 100 metre engellide büyük umutlarla Pekin'e gelen Nevin Yanıt ve 800 metrede son Dünya Gençler Şampiyonası'nda gümüş madalya kazanan Merve Aydın, SABAH okurları için Çin milli giysilerini giyip, Çin usülü selam verdiler. Bu pozların kendilerine şans getirmesini de dileyen iki sporcumuz, "İnşallah madalya kazanır, kürsüye çıkar ve bu kez sevinç selamımızı veririz" dediler.

ÖNCE FİNALE ÇIKMALI
Nevin Yanıt, şimdi çok daha tecrübeli olduğunu, Dünya Atletizm Şampiyonası'nda yarı final koşmuş bir atlet olarak Pekin'de bulunduğu belirterek, "İlk hedefim elbette final. Olimpiyatta ilk 8 sporcu arasına ismimi yazdırmak en büyük arzumdur. Ancak hangi sporcu olursa olsun, en büyük hedefi altın madalyadır. Bu nedenle benim de öncelikli hedefim final koşmak ve finalde de altın madalya kazanmak. 2012 Londra Olimpiyatları'nda çok daha iddialı olacağım" dedi. Milli atlet, Türkiye'de sadece Esen Kızıldağ ile çalıştığını ve bu dalda başka sporcuların da yetişmesi gerektiğini söyledi.

HAYALİM GERÇEKLEŞTİ

Merve Aydın ise "Benim en büyük hayalim olimpiyata katılmaktı bunu başardım. Burada tecrübe edineceğim. Ama bu inançla bir aksilik olmazsa 2012 Londra'da mutlaka kürsüde yer alacağım. Olimpiyat sonrası dünya ve Avrupa şampiyonaları var. Bu iki şampiyonada da kendimi ispatlayacağım" diye konuştu.