kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Ağustos 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Buda5te Hatırası

Deniz Derinsu
F.Bahçe, İstanbul'da 2-0 yendiği MTK'yı Budapeşte'de beşledi. Birbirinden klas 4 gol atan Semih maçı bitirdi; Yeni Fenerli Emre, penaltıdan siftah etti. Şampiyonlar Ligi için son engel Partizan ..
2-0'ın rövanşında işini ciddiye alan F.Bahçe erken bulduğu golün rahatlığı ile MTK'yı farklı bir sonuçla eledi ve devler ligine bir adım daha yaklaştı.

*SEMİH ŞENTÜRK FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ...

Bu sezon iki ön eleme oynayan sarı-lacivertliler için aslında bu sınavlar sezon öncesi ciddi de hazırlık özelliği taşıyor. Aragones takımını daha yakından tanıma fırsatı buluyor. İlk 11 düzeninden ödün vermeyen Aragones sistem ve anlayışını da hızla oturtuyor. F.Bahçe dün gece 'yerli gol kralı' ile kaza korkusunu hemen atlattı. 4'te Kazım'ın ortasında Güiza fena ıskaladı ama Semih usta bir vuruşla golün sahibi oldu.

Bu golden sonrası iki takım için de ter idmanına dönüştü. F.Bahçe'de düşündüren isim Guiza oldu. Kezman'la yaşanan düş kırıklığını Güiza'yla atlatmak isteyenlerin aklında şimdi "Yine aynı senaryo mu?" korkusu var. Daha ilk saniyelerde Carlos'un uzun pasında kalecinin üzerine vurdu. Semih'in golünde ıskaladı. 10'da Uğur'un pasında teke tek kaldı, dışarı attı. 32'de Semih'in pasında şutu cılız kaldı. Sonrasında Güiza 'moral bozukluğu' sinyalleri verip durdu.

Mutlaka daha erken ama o pozisyonları değerlendirmek için zamansızlık sorunu olamaz. Yine de en iyisi beklemek olsa gerek. 35'ten sonra MTK etkin olmaya çalışırken, 61'de Semih'in 'jeneriklik' golü geldi. Ceza alanı yayından yaptığı akıl dolu şandel yalnız 'şapka çıkartılması gereken' bir sahneydi. Belli ki Semih bu sezon yine takımın lokomotifi olacak. 67'de Güiza'nın ortası anlamsız bir şekilde elle kesilince penaltı kararı çıktı. Emre de siftah yaparak skoru 3-0'a taşıdı.

Perdeyi ise 79 ve 81'de attığı gollerle 'kral' kapadı. Golün ustasına artık denecek fazla bir şey yok. Hala kendisini zaman zaman 'eleştirebilenlere' karşı onurlu mücadelesini doruğa taşıyor. Sonuçta elini kolunu sallayarak turu geçen Fenerbahçe umut veren çıkışına Macaristan'da devam etti.
Haberin fotoğrafları