kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Ağustos 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
MELİHA OKUR

Rusya'ya ihracat durdu!

Polisan Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Necmettin Bitlis, Dilovası'ndaki Polisan Çiftliği'nde her yıl davet verir. Bu yıl geçen salı akşamı verdiği davete Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, AK Parti Milletvekili Güldal Akşit ve bölge milletvekilleri ile Gebze'de fabrikası olan işadamları katıldı.
Bitlis, hava kirliliği ve sanayi atığı sorunlarıyla boğuşan Dilovası'nda bir cennet yaratmış.
20 yıl önce Orman Bakanlığı'ndan koruma amaçlı aldığı 2 bin dönüm araziye "Ağaçlandırma Kanunu" çerçevesinde 100 bin ağaç dikmiş.
Antalya'da cayır cayır ormanların yandığı gün verilen davette konu, "Ekolojik ve ekonomik denge " üzerine odaklandı. Bitlis, " 15 Ağustos'ta İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın öncülüğünde 50 işadamı ile burada toplanacağız. Ormanları, ağaçlandırmayı ve çevreyi konuşacağız. Ayrıca buraya bir SPA merkezi kurmayı planlıyoruz," deyince şaşırdık.
Zehir saçan Dilovası'nda neler oluyor neler!
Gelin görün ki, asıl önemli konuyu Gebzeli sanayiciler söyledi; "Rusya, gümrükleri durdurdu. Türk malları yığıldı, bekliyor. Türk mallarına tarife dışı engeller uygulanıyor," deyince vakit kaybetmedik. Konuyu araştırdık.
Rusya, kendi ithalatçısını terbiye etmek uğruna Türk ihracatçısını sıkıştırıyor!
Rusya'ya ihracat durmuş vaziyette!
15 gündür Dış Ticaret'ten sorumlu Devlet Bakanlığı, Gümrüklerden sorumlu Başbakan Yardımcısı ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Rus yetkililerle konuyu görüşüyor. Kriz dillendirilmiyor. Ama çok ciddi.
İddia o ki, Rusya konuya iki açıdan yaklaşıyor.
Birincisi; Rusya'da gümrükler bir şirket çatısı altında toplanmış, bu şirket 2008 yılsonu itibariyle önüne çok ciddi bir gümrük gelir hedefi koymuş. Hedefini tutturmak için çaba harcıyor. Türkiye'den yapılan bavul ticareti başta olmak üzere bazı ithalat kalemleri sıkı denetime alınmış.
İkincisi; Türkiye-Azerbaycan ve Gürcistan arasında imzalanan ve Cumhurbaşkanı Gül tarafından Kars'ta temeli atılan "Bakü-Tiflis-Kars" demiryolu projesi Rusya'yı ve Ermenistan'ı rahatsız etmiş. İnce iş, duyurulur!..