kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Ağustos 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
KrediVer isimli şubeler açan Societe Generale yürüttüğü kredi kampanyalarıyla dikkat çekiyor. Banka 3-60 ay vade ile 10 bin YTL'ye kadar kredi sunuyor ve ayrıca kredilere internetten başvuru imkânı bulunuyor.

Fransız bankasını agresif kredi pazarlaması 50 şubeden etti!

OKAN MÜDERRİSOĞLU
OKAN MÜDERRİSOĞLU
50 şube açma isteği BDDK'dan dönen Fransız bankası Societe Generale'in Türkiye'de özellikle varoşlarda açtığı şubelerdeki kredi pazarlama teknikleri yetkilileri rahatsız etti..
Global krizde ağır yara alan Fransız dev Societe Generale'in Türkiye'de yeni 50 şube açma girişiminin engellenmesinin perde arkasında agresif kredi pazarlama stratejisi olduğu öğrenildi. BDDK, daha önce 15 yeni şube açma izni verdiği Societe Generale'nin, 50 yeni şube açma iznini bu kez başkanın yetkisini kullanması ile geri çevirdi. Şube vetosu için Kurul kararı gerekmemesi, tek imza ile işlem yapılmasını da sağladı. Soicete Generale'in, Türkiye pazarında kısa dönemde kontrolsüz sayılabilecek hızda büyümek istemesi, varoşlara kadar inerek kredi pazarlaması karşısında, kendi ülkesinde yaşadığı mali sorunlar da dikkate alınarak BDDK tarafından fren konuldu. BDDK yönetimi, küresel piyasalardaki mali dalgalanma ortamında, risklerin artmasını da gözeterek çok sayıda yeni şube açmanın bu aşamada sorun yaratacağına dikkat çekti. Geçtiğimiz yılın son aylarında şube sayısını artıran Societe Generale, hızla bireysel kredi pazarına yöneldi.

FAİZE DİKKAT ÇEKMİYORLAR
'Kredi Ver' şubeleri ile hafta sonları da dahil olmak üzere akşam sekize kadar açık tutulan banka, özellikle İstanbul'un varoşlarına kadar yayıldı. Societe Generale'in, 3-60 ay arasında değişen vadelerde 10 bin YTL'ye kadar tüketici kredisi kullandırdığı, ancak faiz konusunda usta satış teknikleri kullandığı belirlendi. BDDK uzmanları, "Sade vatandaş gibi bir şubeye gidin, kredi isteyin. Bakalım faizi söylüyorlar mı? Bize gelen bilgilere göre, 'Alın 10 bin YTL kredi, aylık şu kadar taksit ödeyin' deniyor. Vatandaş borçlanıyor ama hangi maliyetle olduğunu bilmiyor. Bu ve benzeri olaylar, aşırı hızla büyüme eğilimi ile birleşince BDDK olarak bir süre bankanın performansını izlemeyi uygun bulduk. Başkanlığa da bu yönde öneride bulunduk" bilgisini verdiler.
Haberin fotoğrafları