kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Ağustos 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
AHMET ÇAKAR

Semih Şentürk şov

Fenerbahçe dün gece Budapeşte'de adeta ter idmanı yaptı. Maçın adı Şampiylonlar Ligi ön elemesi ama MTK İstanbul amatör kümesinde şampiyonluğa oynar. Dolayısıyla dün gece için teknik anlamda söylenecek fazla birşey yok. Budapeşte'deki maçın yegane anlamı Semih'in attığı çok güzel goller. Yıllarca Fenerbahçe'de yedek kaldı, bozulmadı. Geçen yıl maçların neredeyse yarısında oynamadı ama gol kralı oldu. Avrupa Şampiyonası'nda direkt oyuncu değildi ama çok hayati goller attı.
Semih artık büyüdü. Şu anda Türk futbolunun tartışmasız, uzak ara en önemli santrforu. Öyle soğuk kanlı ve zeki ki seyredenleri bile ürkütüyor. Vuruş tekniği de 'benim' diyen santrforlarla kıyaslanacak nitelikte.
Herkes 'Fenerbahçe'de ön libero sorunu var' diyor. ' Aurelio gitti, Fenerbahçe'de sistem bozuldu' diyorlar. Olabilir ama Fenerbahçe atak yönünden geçen yıla kıyasla çok daha ileride.

FENER'İN YUMUŞAK KARNI
Ön liberonun ne kadar büyük eksiklik olacağını lig başlayınca daha iyi anlayacağız. Selçuk ve Deniz bu uzun maratonda bu görevi ne kadar başarılı yerine getirebilirler, bu tartışılır. Fenerbahçe ligde ve Şampiyonlar Ligi'nde rahat yürümek ve korkulu rüya görmek istemiyorsa ön libero sorununa bir çözüm getirmelidir. Çünkü biliyoruz, ligde alınabilecek kötü sonuçlarda bu 'yumuşak karın' sürekli gündeme getirilecek.

EMRE VE GÜİZA ÖNEMLİ KAZANÇ
Roberto Carlos geçen yıl istenilen seviyede değildi. Özellikle defansif anlamda çok açık verdi. Bu da yumuşak karın. Ama Emre ve Güiza şartlar ne olursa olsun Fenerbahçe çok için önemli kazançlar.
Sonuçta Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'ndeki şimdiki rakibi Partizan. Partizan bir MTK değil ama şunu çok iyi biliyoruz ki kalitelerine bakıldığında Fenerbahçe'ye rakip olacak nitelikle bir takım da değil.