kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Ağustos 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
GÜRCAN BİLGİÇ

Semih dersleri

Maçın benim için önemi tek yönlüydü. Zaten ilk maçta rakip tartılmış. Tur için gereken skor alınmıştı. Fenerbahçe'nin yeni takım düzenini ne kadar geliştirdiği, ilerleyen haftalarda hangi noktalara taşıyabileceğini görmek önemliydi.
Dokuz kişi aynı istek ve disiplin ile topun arkasında kaldılar . Rakibi bir an bile küçümsemeden ciddi oynadılar. Tempoyu düşük tuttular, çünkü golü erken bulup gereğini yapmışlardı. Bundan sonrasında maçı 'kazasız belasız' bitirmek için topu ayaklarında tuttular, kontrolü ellerine aldılar.
Ciddiyetlerini oyun içinde bölge değiştiren oyuncuların yerlerine hemen bir takım arkadaşının geçmesiyle veya oyuna girmek için kenarda bekleyen Burak'a, rakibin atacağı korneri bekleyen Volkan'ın "Hemen gel, önümdeki yerini al" telaşında görüyorduk.
Oyun alanını daraltmak, rakibe fırsat vermeyecek terminalleri üretmek için de hassastılar. Bunlar Fenerbahçe'nin Aragones dönemindeki değişmez anayasa maddeleri olacak. Bu nedenle vazgeçilmeden yapılması ve devamlı görüntüde kalması gerekiyor.

GÜİZA MAHCUP EDECEK GİBİ
Semih'in golleriyle belki de yeni bir bakış açısı daha yakalayacağız. Zico oynatmıyordu, Aragones forvet arkasında görev veriyor. Güiza ise golleri birbiri üstüne kaçırıyor. Kezman'ı aratacak kadar kötü vuruşlara sahip. Adını 'formsuz' koymak istiyoruz ama 'okçu' Fenerbahçe'nin kasasındaki 30 milyon euroyu tıkır tıkır sayanları mahcup etmeye kararlı gözüküyor. Şu anda 'cicim ayları' yaşanıyor. Ama bilsin ki, bu golleri kaçıran oyuncuya, kulübeyi yöneten 'manevi babası' bile daha fazla sahip çıkamaz. Onun uğruna iki yıldız; Semih ve Alex bir pozisyon geride oynuyorlar. Emre kenarda bekliyor. Bir 'fay sıkışmasında', takıma girecek ilk oyuncu Güiza'yı auta atar. Tabii kararlar adaletli alınır, yine pasaport 'kardeşliği' devreye girmezse...
Semih yeni görev bölgesinde mükemmel oynuyor. Ama ceza alanına girdiğinde, küçüklüğünden beri O'na öğretilenleri yapıyor, gollerini atıyor. Biri atıyor, biri kaçırıyor. Semih 'derslerine' devam ediyoruz.