kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Ağustos 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
FRANSA’DA İZ BIRAKTIK Türkiye Jokey Kulübü Başkanı Yasin Kadri Ekinci bu tür organizasyonlara her zaman hazır olduklarını ve bundan sonra da çeşitli ülkelerde etkinliklere devam edeceklerini belirtti. Yazarlarımız Recep Girgin ve Atahan Zilcioğlu, yarışı Ekinci ile birlikte izledi.

Yükselişimiz sürüyor

ZÜRAP AKDÜZ - Deauville
Türk atçılığı son yıllarda yaptığı atılımlarla dünyanın ileri gelen ülkeleri İngiltere, Fransa ve İrlanda'dan sonra Avrupa'da dördüncü ülke olma konumuna ulaştı..
Türkiye Jokey Kulübü adına düzenlenen Prix de Cabourg G3 Jockey Club de Turquie Koşusu Fransa'nın Deauville Hipodromu'nda koşuldu. 1200 metre çim pist mesafeli koşuda 5 tay start aldı. Çekişmeli geçen koşuyu John-Dawson Cotton'un sahibi olduğu Silver Frost isimli safkan jokey Olivier Peslier ile kazandı. Başkan Yasin Kadri Ekinci, Silver Frost adlı tayın sahibi Cotton, tayın antrenörü Y.Nicolay ve jokeyi Peslier'ye Türkiye Jokey Kulübü Kupası'nı verdi. Kupa törenine Uluslararası Yarış Otoriteleri Başkanı Louis Romanet, TJK Asli Üyesi Esra Atman Özyiğit ve France Gallop'un başkanı da katıldılar.
40 BİN EURO ÖDÜL
Türkiye Jokey Kulübü Başkanı Ekinci bu tür girişimlerin Türk yarışçılığının dünya ile entegre olmasına katkı sağlayacağını söyledi. Ekinci, "Son yedi sene içinde Türk yarışçılığı çok iyi bir yere geldi. Bundan dönüş yok. Fransa'daki yarışlarda gördük ki Türk yarışçılığı çok iyi bir şekilde yoluna devam ediyor. Dünya yarışçılığı ile daha iyi rekabet edebilmek için ikili ilişkilere çok önem veriyoruz. Bu ilişkiler sadece Fransa ile sınırlı değil. Avrupa'nın yarışçılıkta ileri gelen ülkeleri ile de görüşmelerimiz devam ediyor. Bu ilişkiler sonucunda eksikliklerimizi çok daha iyi görme şansına sahip oluyoruz" diye konuştu.
Haberin fotoğrafları
21:45
MTK - Fenerbahçe
Şampiyonlar Ligi 2. Ön Eleme Maçı