kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Ağustos 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Futbol sayfası kapanmadı

Yeni Haber
Beşiktaş'ın eski milli futbolcusu İlhan Mansız, bir süredir Almanya'da sürdürdüğü yeni tedavi sürecinde, tekrar yeşil sahalara dönebilmesi için bir umut doğduğunu söyledi.

Dizi çekimleri için geldiği İzmir'in Foça ilçesinde ilçesinde konuşan İlhan Mansız, Almanya'da tesadüfen tanıştığı terapistine omzundaki sakatlığın yanı sıra, dizlerini de gösterdiğini, Almanya'da haftanın dört günü tedavi ve idman programına katıldığını kaydetti.

''Benim vücudumdaki geçmişten gelen birçok problemin birikimiyle oluşan bir patlamaydı, o hasarları gidermeye çalışıyoruz'' diyen Mansız, haftanın üç gününü Foça'da, dört gününü de Almanya'da geçirdiği yoğun bir dönemin içinde olduğunu söyledi. Mansız, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Bunu öncelikle ilerideki dönemde sağlık açısından sorun yaşamamak için yapıyorum, henüz spora döneceğim demek için çok erken, ama ufak da olsa bir ışık var, tedavi ve antrenmanlarıma devam ediyorum.''

FUTBOL KAPANMAMIŞ SAYFA

Futbolun kendisi için ''kapanmamış bir sayfa'' olduğunu, istediği kadar futbol oynayamadığını ifade eden Mansız, ilk ameliyatını 27 yaşında olduğunu ve bunu takip eden 4 yıl içinde toplam 6 ameliyat geçirdiğini belirterek, en verimli döneminden 6 yılın kayıp olduğunu söyledi.
Mansız, ''Bu süreçte oynadığım dönemler var, ama fazla verim alamadım. Ben futbolu seviyorum, maddiyattan dolayı değil, keyif aldığımdan dolayı oynadım futbolu. Bir çocuk gibi, hala top gördüğüm zaman çocuklarla oynamayı seviyorum, bu sevgi hiç bitmeyecek, ufak bir şans gördüğüm an, bu şansı kullanmak isterim'' diye konuştu.

BEŞİKTAŞ

Mansız, Beşiktaş'ın iki kaptanı İbrahim Toraman ile İbrahim Üzülmez arasındaki kavgaya ilişkin bir soruya ise şu yanıtı verdi:
''Sadece benim takımım değil, başka takımlarda da olsa bu kadar medyaya yansımaması, kendi içinde çözülmesi gerekiyordu. Aile içinde ufak tefek kavgalar yaşanabilir, herkes insan, sinirli anı olabilir, ama herkes de bulunduğu camia içindeki sorumluluğunu içinde hissetmeli. Yönetimin kararı üzerine fazla da yorum yapmaya gerek yok, hayırlısı olsun diyorum.''

AVRUPA ARENASINDAKİ TÜRK TAKIMLARI

Avrupa'da mücadele eden tüm takımları yürekten desteklediğini belirten Mansız, koyu bir Beşiktaş taraftarı olmakla birlikte Avrupa'da mücadele edecek tüm takımların başarısını istediğini söyledi.

Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Liginde, milli takımın da Avrupa Şampiyonasında önemli başarılara imza attığını söyleyen Mansız, ''Umarım Avrupa Şampiyonasında gösterdiğimiz başarıyı kulüpler bazında da sürdürerek, istikrarlı bir futbolu Avrupa ve dünya çapında göstermeye devam ederiz'' dedi.

Turkcell Süper Lig'in başlamasına kısa süre kaldığının hatırlatılması ve en hazır takımın hangisi olduğunun sorulması üzerine de Mansız, şunları kaydetti:

''Lig öncesinde önemli transferler yapıldı. Her kulüp, kendi bütçesine göre önemli adımlar attı. Her sene üç büyükler, artı Trabzon ve bir de Anadolu'dan bir takım çıkıyor. Yorumlamak için erken. Fenerbahçe, Avrupa Şampiyonu takımdan transfer yaptı, ama bir uyum süreci gerekli. Kimsenin elinde sihirli değnek yok. Başarıya ulaşmak için çalışmak lazım, sabır ve yapılanma lazım. Tabii ki zirveye oynamak isteyecek büyük takımlar. Ama başarı, Chelsea örneğinde olduğu gibi, sadece para harcayarak gelmiyor.''

OYUNCULUKTAN KEYİF ALIYORUM

TRT'de ekranlara gelecek ''Dalgakıran'' adlı dizide rol alan Mansız, ekranlara alışmaya başladığını, şu an oyunculuğu hobi olarak gördüğünü ve dizide oynamaktan keyif aldığını söyledi.

Tedavi ve idmanlar arasında geçen yaşantısının içinde oyunculuğa ''değişiklik'' olsun diye başladığını ifade eden Mansız, ''Oyunculuğu şu an hobi olarak görüyorum, ileride bu hobiyi mesleğe dönüştürmek istiyorum. Daha yolun başındayım, kimseye haksızlık etmek istemem, çünkü oyunculuk eğitimi alan çok değerli insanlarımız var. Ben de bu konuda ilerleyen senelerde kendimi geliştirmek istiyorum'' diye konuştu.

AA
21:45
MTK - Fenerbahçe
Şampiyonlar Ligi 2. Ön Eleme Maçı